Kaupunginhallitus hyväksyi Herttoniemen metroaseman kunnostamisen hankesuunnitelman

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 23.9. hyväksyä Herttoniemen metroaseman kunnostamisen hankesuunnitelman. Tavoitteena on parantaa aseman viihtyisyyttä sekä toimintavarmuutta.
Kaupunginhallituksen puheenjohtajan nuija
Kuva: Sakari Röyskö

Tavoitteena on kunnostaa Herttoniemen asemaa siten, että asemaympäristön viihtyisyys sekä aseman teknisten järjestelmien toimintavarmuus voidaan taata vähintään noin kymmenen vuoden ajaksi.

Kunnostuksessa uusitaan muun muassa metroaseman lippuhallin yleisilmettä vaihtamalla lippuhallin julkisivulasit ja korvaamalla nykyiset verkkoseinämät metsäaiheisilla ratkaisuilla sekä valaistusta parantamalla. Myös aseman ilmastointi- ja turvallisuusjärjestelmiä sekä vesikatteita uusitaan. Hanke sisältää lisäksi liikuteltavia kasviruukkuja, valaistuksen uudistamista sekä bussikatosten maalausta.

Herttoniemen metroasema on otettu käyttöön vuonna 1982 ja sitä käyttää päivittäin noin 35 000 matkustajaa. Kunnostustöiden kustannukseksi on arvioitu enintään 6 miljoonaa euroa.

Kaksi eri lausuntoa rakennusten suojelemiseksi

Kaupunginhallitus päätti antaa lausuntonsa Uudenmaan ELY-keskukselle Alvar Aallon ateljeen rakennussuojeluesityksestä. Kaupunginhallitus katsoo, että Alvar Aallon ateljeen suojeleminen lailla turvaa kohteen kulttuurihistorialliset ja rakennustaiteelliset arvot.

Kaupunginhallitus antoi lausuntonsa myös Museokatu 11:n rakennussuojeluesityksestä. Kaupunginhallitus katsoo, että Museokatu 11:n suojelu tullaan ratkaisemaan vireillä olevan kantakaupungin asemakaavojen ajantasaistamistyön yhteydessä.

Lausunnot löytyvät kokonaisuudessaan päätöstiedotteesta. 

Kaikki kaupunginhallituksen päätökset ja mahdolliset äänestykset löytyvät päätöstiedotteesta. Päätöstiedote julkaistaan kaupunginhallituksen asiakirjat -sivulla.