Kevään ylioppilaskirjoitukset alkavat 16.3.

Kevään ylioppilaskirjoitukset alkavat 16. maaliskuuta äidinkielen kokeella. Ylioppilaskirjoituksiin osallistuu Helsingin kaupungin lukioista 3800 opiskelijaa.
Nuori opiskelee.

Kevään ylioppilaskirjoitukset alkavat 16. maaliskuuta äidinkielen kokeella. Ylioppilaskirjoituksiin osallistuu Helsingin kaupungin lukioista 3800 opiskelijaa.

Kaupungin lukioissa on varauduttu monin eri tavoin ylioppilaskirjoitusten toteuttamiseen terveysturvallisesti. ”Saimme järjestelyistä kokemusta jo viime syksynä, jolloin kirjoitukset sujuivat erittäin hyvin. Jatkamme samoja toimenpiteitä: kirjoituksiin osallistutaan vain terveenä, muistetaan hyvä käsihygienia, noudatetaan kaikissa tilanteissa turvavälejä ja käytetään kasvomaskeja”, kertoo lukiokoulutuksen päällikkö Harri Korhonen.

Ylioppilaskokeisiin osallistuville kokelaille on annettu ohjeet ylioppilaskirjoitusten järjestämisestä poikkeusoloissa. Sairaana tai oireisena ei saa osallistua kirjoituksiin. Jos kokelas on asetettu karanteeniin kirjoitusten alkaessa tai niiden aikana, hän ei voi lähtökohtaisesti osallistua ylioppilaskirjoituksiin.

Erityisjärjestelypäätöstä on tällöin mahdollista hakea rehtorilta. Rehtori tekee päätöksen keskusteltuaan karanteenipäätöksen tehneen terveysviranomaisen ja lukiokoulutuksen päällikön kanssa. Haetun erityisjärjestelyn kohdalla mietitään aina, onko se mahdollista toteuttaa kohtuudella. Koetta on hyvin vaikea järjestää erillisessä tilassa niin, että valvoja ei olisi kokelaan kanssa samassa tilassa. ”Luonnollisesti haemme aina parasta mahdollista vaihtoehtoa kirjoitusten läpiviemiseksi”, Harri Korhonen toteaa.

Ylioppilaskirjoitukset päättyvät 7.4.2021 saamen äidinkielen kokeeseen.