Kommentoi Herttoniemen luonnon- ja maisemanhoitosuunnitelman luonnosta karttakyselyssä

Tavoitteena on turvata lähimetsien ja niittyjen monimuotoisuus ja viihtyisyys.
Lahopuita metsässä

Helsingin kaupunki suunnittelee Herttoniemen alueelle luonnon- ja maisemanhoidon toimenpiteitä vuosiksi 2022–2031. Tavoitteena on turvata lähimetsien ja niittyjen monimuotoisuus ja viihtyisyys. Kaupunkilaiset voivat kommentoida suunnitelmaluonnosta 16.1.2022 saakka.

Herttoniemen luonnon- ja maisemanhoitosuunnitelmassa esitetään yksityiskohtaisesti metsien ja niittyjen hoidon toimenpiteet vuosille 2022–2031.  Alueen suurimmat yhtenäiset viheralueet ovat Herttoniemen metsäselännealue sekä Marjaniemen siirtolapuutarhan viereinen metsäalue ja Roihuvuoren metsäselännealue. Alueella on myös niittyjä, viljelyspalstoja ja vanhoja pihapiirejä. Muut hoidettavat alueet ovat pienempiä viheralueita rakennettujen alueiden lomassa.

Kaupunkilaiset voivat tutustua esitettyihin hoitotoimenpiteisiin ja kommentoida niitä karttakyselyssä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) 16.1.2022 saakka.

Luonnon- ja maisemanhoidon suunnitelmaluonnoksesta saatava palaute pyritään huomioimaan lopullisessa suunnitelmassa. Suunnitelman hyväksyy Helsingin kaupunkiympäristön toimialan maankäyttöjohtaja.

Kuva: Paavo Jantunen/Helsingin kaupunki

Lisätietoja:

Karttakysely(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Herttoniemen luonnon- ja maisemanhoitosuunnitelma vuosille 2022 - 2031 (pdf) LUONNOS 8.11.2021

Herttoniemen yleisten alueiden suunnitelma

Uutinen on julkaistu 24.11. ja sitä on päivitetty 10.1.