Korkeasaaren Kissojen Yö -tapahtumissa kerätään varoja manulien suojeluun

Kissojen Yö on Korkeasaaren suurin suojelutapahtuma. Kissojen yötä vietetään tänä vuonna kolmena iltana, joista yksi on ensimmäistä kertaa vain aikuisille suunnattu K18-ilta. Jokaisesta lipusta ohjataan euro manulien suojeluun.
Kissojen Yö tukee nyt toista kertaa manulien suojelua Kuva: Annika Sorjonen
Kissojen Yö tukee nyt toista kertaa manulien suojelua Kuva: Annika Sorjonen

Kissojen Yö järjestetään tänä syksynä Korkeasaaressa kolmena iltana. Syyskuun kahden ensimmäisen lauantain 7.9. ja 14.9. lisäksi keskiviikkona 11.9. järjestetään ensimmäistä kertaa K18-ilta, joka on jo lähes loppuunmyyty. Tapahtumalla kerätään varoja manulien, eli aasialaisten arokissojen suojeluun.

– Viime vuonna keräsimme manulien suojelutyöhön 33 000 euroa, suurelta osin Kissojen Yön vierailijoiden ansiosta. Tukemme kattaa yli 60 % tänä keväänä käynnistyneiden viiden suojeluprojektin kuluista Nepalissa, Mongoliassa ja Kiinassa. Kissojen Yössä vierailemalla voi todella auttaa manuleita merkittävällä tavalla luotettavan toimijan kautta, iloitsee Korkeasaaren eläintenhoidon ja suojelun johtaja Nina Trontti.

Manulien elintavat ja esiintyminen luonnossa ovat huonosti tunnettuja, joten suojelu on pitkälti tutkimusta. Tänä vuonna alkaneissa suojeluprojekteissa kartoitetaan manulien elinalueita riistakameroin, tehdään haastattelututkimusta manulien metsästyksen rajoittamiseksi ja vähennetään villikoirien manuleille aiheuttamaa haittaa.

Tapahtumat ovat auki kello 16–22. Lippuja on myynnissä rajoitettu määrä ja niitä voi ostaa ainoastaan Korkeasaaren verkkokaupasta. 

Sinua voisi kiinnostaa