Kruunuvuorenrannassa alkaa uuden Pitkäluodonkadun rakentaminen – edistää koulun rakentamista

Helsingin kaupunki aloittaa Pitkäluodonkadun rakentamisen lokakuussa. Katu rakennetaan nykyiselle hiekkakentälle, jossa aikaisemmin on ollut öljysataman säiliöitä. Kadun rakentaminen edistää uuden koulun rakentamista.
 Ilmakuva rakentamisalueelta. Pitkäluodonkatu sijaitsee öljysataman hiekkakentällä.
Ilmakuva rakentamisalueelta. Pitkäluodonkatu sijaitsee öljysataman hiekkakentällä.

Uusi Pitkäluodonkatu on noin 160 metriä pitkä paikallinen tonttikatu, josta rakennetaan nyt suurin osa. Kadun rakentamisella ei ole vaikutusta alueella lähistöllä sijaitsevaan noroon.

Pitkäluodonkadun rakentaminen etenee lainvoimaisen katusuunnitelman mukaisesti ja se ei ole ollut mukana alueelle haetuissa hallintopakkohakemuksissa. Alueen muiden katujen rakentaminen on yhä keskeytettynä.

Kruunuvuorenrannan uuden koulun rakentamista edistetään

Kaupunki edistää uuden Kruunuvuorenrannan koulun rakentamista. Pitkäluodonkadun rakentaminen mahdollistaa Kruunuvuorenrannan uuden koulun rakentamisen viereiselle tontille.

Tavoitteena on, että uuden koulun rakentaminen voisi alkaa vuonna 2025. Kruunuvuorenrannan uuteen koulurakennukseen tulisivat koulun lisäksi nuorisotila, päiväkoti ja niitä palveleva leikkipuisto.

Tavoitteena on valmistella koulutontin rakentaminen niin pitkälle kuin se on vain mahdollista, jotta rakentaminen voisi alkaa vuonna 2025. Kaupunki tiedottaa koulun rakentamisesta vielä myöhemmin. Alun perin koulun rakentamisen oli tarkoitus alkaa keväällä 2024.

Projekti on viivästynyt Kruunuvuorenrannan (Stansvikin) katurakentamista koskevien oikeusprosessien vuoksi. Myös tontin lähellä todettu, suojeltu noro on vaikuttanut rakentamisen etenemiseen.

Asian ratkaisemiseksi kaupunki on muuttanut alueen infrarakentamisen toteutustapaa ja vaiheistusta niin, että koulu- ja päiväkotirakennus voidaan toteuttaa ennen laajemman katuverkon valmistumista. Tiloja tarvitaan kiireellisesti alueen kasvavalle väestölle.

Koulun lähelle on suunniteltu myös liikuntatiloja ja kaupallisia palveluita. Niiden totuttamisajankohta on edelleen avoin.

Urakka-alue kartalla, johon merkitty uusi katu ja uusi koulu.
Urakka-alue kartalla, johon merkitty uusi katu ja uusi koulu.