Liikkuva terveysneuvonta starttaa

Helsingin Symppisten tarjoamia palveluja saa tammikuusta alkaen myös liikkuvassa muodossa.
Katukuva kaupungilta.

Helsingin Symppisten tarjoamia palveluja saa tammikuusta alkaen myös liikkuvassa muodossa. Liikkuva Symppis palvelee arkisin vakioaikataululla ja -reitillä eri puolilla kaupunkia.

Päihde- ja mielenterveysasiakkaille tarjotaan terveys- ja sosiaalineuvonnan lisäksi hoidontarpeen arviointeja, pikatestejä ja rokotuksia. Symppiksessä on myös  mahdollisuus vaihtaa käyttövälineitä ja saada opastusta turvallisessa pistämisessä. Vertaistoiminta on osa palvelua. 

”Uskon, että liikkuvan Symppiksen myötä pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistä joustavammin”, kertoo Helsingin päihdepalvelujen päällikkö Pia Pulkkinen.
  

”Meillä on nyt myös mahdollisuus tavoittaa potentiaaliset asiakkaamme aikaisempaa kattavammin”, Pulkkinen jatkaa tyytyväisenä. 

Sörkan Symppis tutussa osoitteessa

Kurvin Drop in-piste muuttuu tammikuun alusta Sörkan Symppikseksi. Maanantaina 4.1. avataan terveysneuvonta ja myöhemmin myös päiväkeskuksen tilat. Itäkeskuksen ja Kontulan Symppikset jatkavat tutuissa osoitteissa.

Sörkassa, Itäkeskuksessa ja Kontulassa asiakkaille tarjotaan samoja palveluja kuin liikkuvassa Symppiksessä. Kiinteissä pisteissä on lisäksi lääkäri paikalla viikoittain sekä tarjolla ruokaa ja kahvia. Vertaistuen lisäksi asiakkailla on mahdollisuus osallistua työllistämis- ja vapaaehtoistoimintaan.

Symppisten palveluissa voi asioida päihtyneenä. Toiminta on anonyymia.