Mustikkamaalla rakennetaan uutta ulkokuntosalia

Uusi ulkokuntosali rakentuu jalkapallokentän eteläreunaan. Jalkapallokenttä uusitaan myöhemmin. Kuva: Helsingin kaupunki
Uusi ulkokuntosali rakentuu jalkapallokentän eteläreunaan. Jalkapallokenttä uusitaan myöhemmin. Kuva: Helsingin kaupunki

Helsingin Mustikkamaalla alkoi heinäkuun alkupuolella Mustikkamaan liikuntapuiston (Mustikkamaantie 8) perusparannusurakka. Urakan ensimmäisessä vaiheessa toteutetaan ulkokuntosali. Myöhemmin uusitaan myös jalkapallokenttä.

Tällä hetkellä liikuntapuistossa tehdään maanrakennustöitä, jotka kestävät syyskuuhun saakka. Rakenteilla ovat muun muassa liikuntavälineiden perustukset sekä alueen valaistus ja aitaus. Itse kuntosalivälineiden asennus tapahtuu maanrakennustöiden jälkeen, ja salin on tarkoitus avautua lokakuussa.

Ulkokuntosaliin tulee yli 20 erilaista laitetta, joilla lihaskuntoa voi harjoittaa monipuolisesti. Lisäksi tekonurmipohjaisella salilla on harjoitusalueita esimerkiksi juoksuspurtteihin ja ketteryysharjoituksiin.

Liikennettä ohjataan tarvittaessa opastein

Työt sijoittuvat urheilukentän eteläpäätyyn, ja työmaaliikenne kulkee Mustikkamaanpolun kautta. Työmaa-alue on aidattu, ja kulkua sen ympäristössä ohjataan tarvittaessa erillisin opastein. Töitä tehdään pääsääntöisesti arkisin klo 7.00–18.00, jolloin työmaalta voi kuulua melua lähialueille.

Toisessa vaiheessa tehtävä jalkapallokentän perusparannustyö alkaa arviolta keväällä 2025, jolloin nykyinen kivituhkapintainen kenttä muutetaan hiekkatekonurmikentäksi.

Urakoitsijana ensimmäisen vaiheen urakassa toimii Uudenmaan Infrapalvelut Oy.