Postipuistoon lisää lyhytaikaisia pysäköintipaikkoja

Postipuiston pysäköintimahdollisuudet kehittyvät ympäristön rakentumisen myötä.
Pysäköinti Postipuiston eri alueilla muuttuu, kun rakentaminen etenee. Kuva: Tero Pajukallio
Pysäköinti Postipuiston eri alueilla muuttuu, kun rakentaminen etenee. Kuva: Tero Pajukallio

Postiljooninkadulle on lisätty uusia asukkaiden ja alueen vierailijoiden käyttöön tarkoitettuja neljän tunnin kadunvarsiautopaikkoja. Paikkoja on tällä hetkellä Postiljooninkadun pohjois- ja keskiosassa yhteensä 50 kappaletta, minkä lisäksi myös Kuormakadun varrelle ollaan pian ottamassa asukas- ja vierailijakäyttöön 20 kappaletta vastaavanlaisia neljän tunnin kiekkopaikkoja. Paikkojen sijainteja joudutaan vaiheistamaan alueella käynnissä olevien katualueiden viimeistelyurakoiden takia.

Lisäksi ensisijaisesti Postipuiston paviljonkikoulun ja -päiväkodin saattoliikenteen tarpeisiin on merkitty Pakettikadulle vielä yhteensä 24 enimmillään 30 minuutin lyhytaikaisen pysäköinnin sallivaa autopaikkaa.

Osa Postiljooninkadun tulevista kadunvarsipaikoista on toistaiseksi pelkästään työmaiden pysäköintikäytössä, ja niiden ylläpidosta ja valvonnasta vastaa Palmia Oy yhteistyössä alueen rakentamislogistiikan operaattorin (Sitowise Oy) kanssa. Alueella on myös Palmian hallinnoimia pysäköintialueita rakentamattomilla tonteilla. Palmian alueet ovat kaikkien käyttäjien hyödynnettävissä EasyPark- ja Parkman-sovellusten kautta.

Kaikkien Postipuiston rakentamishankkeiden valmistuttua katujen varsilla on yhteensä noin 240 Helsingin kaupungin pysäköinninvalvonnan piirissä olevaa asiointi- ja vieraspaikkaa.

Pysäköintihalli toistaiseksi täynnä

Aikaisemmin myös asukkaille ja työmaille tilapäisiä vuokrasopimuksia tarjonneen Postipuiston Pysäköinti Oy:n hallinnoima Kollikallion pysäköintilaitos on tällä hetkellä täyteen varattu, eikä tiloista ole juuri nyt mahdollista hankkia uusia autopaikkoja.