Suomenlinnan reittien kunnostus jatkuu huhtikuun lopulla

Ison Mustasaaren reittien kunnostuksen viimeiset vaiheet käynnistyvät 24. huhtikuuta alkavalla viikolla. Kesän aikana tehdään reittien pinta- ja viimeistelytöitä. Töiden vuoksi Lennätinmäki suljetaan ajoneuvoliikenteeltä 2. kesäkuuta saakka.
Suomenlinnan pääraitin kunnostusta lokakuussa 2022.  Kuva: Stara
Suomenlinnan pääraitin kunnostusta lokakuussa 2022. Kuva: Stara

Suomenlinnan reittien pintakiveysten asennustyöt aloitetaan pääraitin ja Lennätinmäen risteysalueella sekä Lennätinmäessä. Tämän vuoksi Lennätinmäki suljetaan ajoneuvoliikenteeltä 24. huhtikuuta alkaen. Tilapäinen ajoreitti on käytössä 2. kesäkuuta saakka. Jalankulku työalueen ohitse on mahdollista urakan ajan. Kiertoteiden opasteet ja pelastustiet on merkitty maastoon liikennemerkein.

Muut kesän aikana tehtävät urakka-alueen korjaus- ja viimeistelytyöt eivät aiheuta merkittäviä liikenteen poikkeusjärjestelyjä. Työalueet rajataan aidoin.

Urakan on määrä valmistua kokonaisuudessaan heinäkuun 2023 loppuun mennessä. Kunnostustöiden edistymistä voi seurata Helsingin kaupungin verkkosivuilla: hel.fi/suomenlinnanreitit.

Reitit ja kunnallistekniikka uusittiin historiallista ympäristöä vaalien

Suomenlinnan reittien peruskorjauksessa kulkureittien pinnat ja monin paikoin rikkoutuneet reunarakenteet korjataan. Samalla maanalaista kunnallistekniikkaa ja vesihuoltoa uusitaan. Urakassa on kunnostettu myös historiallisesti arvokas Piperin puisto. Suurin osa töistä on valmistunut vuosien 2020–2022 aikana.

Kunnostustöiden ansiosta saaren reittien esteettömyys paranee ja kunnossapito helpottuu. Samalla saaren asukkaat saavat nykyaikaiset ja toimivat kunnallistekniset ratkaisut, kuten uuden vesihuollon ja kaukolämmön, jotka toimivat pitkälle tulevaisuuteen.

Kunnostustyöt tehdään historiaa vaalien, sillä töiden aikana käytetään Suomenlinnalle tyypillisiä materiaaleja. Reittien kunnostuksessa kiinnitetään erityistä huomiota alueen alkuperäisen ilmeen säilyttämiseen.

Suomenlinna on Unescon maailmanperintökohde sekä kansainvälisesti arvokas kulttuurihistoriallinen ympäristö. Vuosittain siellä vierailee lähes miljoona kävijää. Suomenlinna on myös koti 800 helsinkiläiselle.

Hankkeen urakoitsijana toimii Stara.

Kartta kiertoreiteistä.
Kartta kiertoreiteistä.