Taka-Töölöön suunniteltavan päiväkodin arkkitehtuurikilpailuun jätettiin 161 ehdotusta

Sibeliuksen puiston tuntumaan suunnitellaan uutta päiväkotia. Suunnittelukilpailuun jätettiin 161 ehdotusta.
Suunnittelualueen tontti ilmasta. Kuvassa Sibeliuksen puisto, suojeltu Huvila Bråvalla ja puretttava päiväkotirakennus.

Taka-Töölössä sijaitsevan päiväkoti Päiväpirtin uuden korvaavan päiväkotirakennuksen arkkitehtuurikilpailu on käynnissä. 180 lapselle suunniteltavan päiväkodin kilpailuun jätettiin yhteensä 161 ehdotusta, joihin voi tutustua kilpailun verkkosivuilla(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Tontilta puretaan nykyinen 65-paikkainen päiväkotirakennus, joka on valmistunut vuonna 1989. Uuteen korvaavaan rakennukseen yhdistetään nykyisen päiväkodin sekä lähistöllä olevan päiväkoti Topeliuksen toiminta. Tavoitteena on, että päiväkotirakennus otettaisiin käyttöön tammikuussa 2025.

Kilpailussa tarkastellaan nykyistä tonttia sekä sen kokonaisuuden liittymistä Sibeliuksen puistoon. Kilpailun tavoitteena on löytää kaupunkikuvallisesti, arkkitehtonisesti ja toiminnallisesti paras ratkaisu. Ehdotuksia tarkastellaan muun muassa kokonaistaloudellisuuden ja pitkäaikaiskestävyyden kantilta. Rakennuksen ja pihan tulee olla kokonaisuutena terveellinen ja turvallinen. Suunnittelussa tulee myös huomioida Sibelius-monumentilta avautuva näkymä, ja rakennuksen tulee muodostaa tausta suojellulle Huvila Bråvallalle.

Samalla tontilla sijaitseva Huvila Bråvalla ei itsessään sisälly kilpailuun. Bråvallan hyödyntämistä osana Sibeliuksen puiston ympäristöä tutkitaan kilpailun jälkeen tehtävän asemakaavamuutoksen yhteydessä. Tavoitteena on muodostaa huvilalle oma tontti, yhdistää se toiminnallisesti Sibeliuksen puistoon ja sijoittaa rakennukseen palveluita ja toimitiloja matkailijoille ja lähiympäristön asukkaille.

Kilpailuohjelman mukaan kilpailu ratkeaa arviolta kesäkuun lopussa. Voittaja julkistetaan Helsinki-kanavalla virtuaalisesti järjestettävässä palkintojenjakotilaisuudessa. Kilpailu järjestetään yleisenä arkkitehtuurikilpailuna, ja se toteutetaan yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliiton kanssa.