À la Park on uusi helsinkiläinen tapahtuma, joka tuo musiikin, ruoan ja juoman yhteiseen valokeilaan ensimmäistä kertaa Suomessa festivaalin muodossa. Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Meripuistossa koetaan tarkoin suunniteltu musiikkiohjelma sekä kiinnostavimmat ja ajankohtaisimmat ravintolat.
À la Parkissa lavalle nousevat nähdään muun muassa ruotsalaistähti José González, kotimaisen popin suursuosikit BEHM, Ellinoora ja Samuli Putro sekä Anna Puun, Erinin ja Ida Paulin muodostama yhtye Rodeo.
Festivaalikävijöiden makuhermoja hellivät esimerkiksi kuluvan vuoden kehutuimpiin ravintola-avauksiin kuuluva Maukku, kestosuosikkina tunnettu porvoolainen SicaPelle, juuri toisen juustokauppa-viinibaarin avannut Rolling Cheese sekä autenttisuudella ja suurilla mauilla vakuuttava Seksico.
Tapahtuman järjestää muun muassa Sideways- ja Provinssi-festivaalien takana oleva Fullsteam Agency ja festivaalin ravintolakattauksen kuratoi keittiömestari, catering-yrittäjä ja mediapersoona Pipsa Hurmerinta.
Esimerkkejä maailmalta
– À la Park on syntynyt tekijöidensä intohimosta musiikkiin, ruokaan ja juomaan. Suomesta on puuttunut tapahtuma, joka yhdistää nämä nautinnolliset elementit tasapainoisella ja modernilla tavalla. Tavoitteena on luoda uusi vuosittainen kiintopiste kaupungin tapahtumakesään, Fullsteam Agencyn toimitusjohtaja Tuomo Tähtinen kertoo.
Tapahtumalle haettiin esimerkkejä maailmalta ja suunnitteluvaiheessa toteutettiin laaja asiakastutkimus, jolla selvitettiin pääkaupunkiseudun asukkaiden odotuksia.
Festivaali tekee myös tiivistä yhteistyötä Helsingin kaupungin kanssa.
– On hienoa, että Helsinkiin meren äärelle syntyy uudenlaisella tavalla ruokaa, juomaa ja musiikkia yhdistävä tapahtumakonsepti tunnelmallista elävöittämään elokuuta. Tällaiset tapahtumapilotit luotettavien ja osaavien tapahtumakumppanien kanssa ovat tärkeä tapa luoda kaupunkiin uusia elämyksellisiä tapahtumia, Helsingin kaupungin brändi ja tapahtumat -yksikön päällikkö Sanna Forsström kertoo.