Valko-Venäjän oppositiojohtaja Tsihanouskaja tapasi Suomen-vierailullaan myös pormestari Vartiaisen

Valko-Venäjän oppositiojohtaja Svjatlana Tsihanouskaja on vierailulla Helsingissä ulkoministeri Pekka Haaviston kutsumana 13.–14. joulukuuta. Tänään Tsihanouskaja tapasi pormestari Juhana Vartiaisen Helsingin kaupungintalolla.
Valko-Venäjän oppositiojohtaja Svjatlana Tsihanouskaja ja Helsingin pormestari Juhana Vartiainen.
Valko-Venäjän oppositiojohtaja Svjatlana Tsihanouskaja ja pormestari Juhana Vartiainen. Kuva: Kimmo Brandt

”Demokratian edistäminen ja puolustaminen ovat arvokkainta mitä on, ja tässä Svjatlana Tsihanouskaja on tehnyt merkittävää työtä. Kaupunkien päivittäisen toiminnan kiinteänä osana ovat osallisuuden ja demokratian kehittäminen, joita Helsinki on osaltaan valmis tukemaan”, sanoo pormestari Vartiainen.

Vierailunsa aikana Tsihanouskaja on tavannut tasavallan presidentti Sauli Niinistön, pääministeri Sanna Marinin, eduskunnan puhemiehen Matti Vanhasen sekä muun muassa eduskunnan ulkoasianvaliokunnan, Euroopan neuvoston ja Pohjoismaiden neuvoston valtuuskuntien jäseniä. 

Suomi ja Helsinki tukevat Valko-Venäjän demokratiakehitystä. Suomi rahoittaa kansainvälisen vastuuvelvollisuusalustan työtä, joka kerää ja tallentaa todisteita Valko-Venäjän hallinnon tekemistä ihmisoikeusrikkomuksista. Suomi tukee myös Vilnassa, Liettuassa maanpaossa toimivaa valkovenäläistä European Humanities -yliopistoa.