Supper Tale
- Palvelut: pop uppeja, supper clubeja, kokkien välitystä, catering-palveluita, PR-tilaisuuksia ja yritysten virkistystapahtumia
- Perustamisvuosi: 2023
On hämärtyvä alkusyksyn ilta Paimion parantolassa. Pitkän pöydän äärellä kynttilöiden valossa, ruokailee suuri seurue suosittujen helsinkiläisten ravintoloiden työntekijöitä. On lautasittain rapuja ja laseittain värikkäitä alkuviinejä, valkoisen pöytäliinan päällä on luovasti sommiteltu kesäkurpitsa-asetelma.
Rapujuhlien takana on helsinkiläisten Eyal Levitin ja Veera Soivion perustama Supper Tale -yritys, joka järjestää tunnelmallisia illallisia yritysasiakkaille ja yksityishenkilöille ja välittää huippukokkeja muun muassa catering- ja PR-tapahtumiin. Supper Tale tarjoaa harkittuja ja monipuolisia ruokaelämyksiä aina suunnittelusta toteutukseen. Itse ruoasta vastaavat Supper Talen alihankkijoina toimivat huippukokit tai Levit, joka on kartuttanut kokemusta muun muassa Lauri Kähkösen ja Toni Kostianin sekä Tomi Björckin keittiöissä.

“Perustimme yrityksen rikastaaksemme ruokamaailmaa. Haluamme tarjota asiakkaille lisää ruokaan liittyviä elämyksiä ja kokeille taas uudenlaisia urapolkuja”, Levit sanoo.
Tämän vision toteuttamisessa tärkeä tuki on ollut Business Helsingin yritysneuvonta, jota Supper Talen omistajat käyttivät yritystä perustaessaan. Business Helsinki tarjoaa monipuolisia palveluita ja tukea yrittäjyyden alkutaipaleelle – esimerkiksi henkilökohtaista neuvontaa, koulutusta ja verkostoitumistilaisuuksia muiden aloittavien yritysten kanssa.
“Monet käyvät ensin yleisissä Teams-yritysinfossamme, sitten liiketoimintasuunnitelma- ja laskelmakoulutuksessa. Järjestämme myös markkinoinnin ja tuotteistamisen koulutuksia. Henkilökohtaisessa yritysneuvonnassa puolestaan voi käydä useammankin kerran esimerkiksi sparraamassa liikeideaa”, havainnollistaa Business Helsingin yritysneuvoja Pia Partanen, joka sparrasi myös Levitiä ja Soiviota Supper Talen alkutaipaleella. Kaikki koulutukset löytyvät Business Helsingin tapahtumakalenterista.
Levit ja Soivio ovat kumppaneita niin yrityksessä kuin siviilielämässä. Molemmille tärkeä perinne on ollut osallistua Levitin perheen viikoittaisiin illallisiin, joissa syödään yhdessä ja käydään läpi kuluneen viikon kuulumisia. Kaksikko jatkoi perinnettä ensin järjestämällä vastaavia illallisia muille helsinkiläisille. Kun ne varattiin minuuteissa loppuun, Levit ja Soivio uskalsivat ryhtyä järjestämään illallisia täyspäiväisesti.
He tapasivat yritysneuvoja Partasen kanssa kasvokkain kesällä 2023 ja hioivat Supper Talen liiketoimintasuunnitelmaa, johon neuvonnasta tarjottiin valmis tiedostopohja. Partanen kannusti myös uusia yrittäjiä hankkimaan kirjanpitäjän.
“Neuvonnassa ammattilainen kertoo käytännönläheisesti, mitä yrityksen perustamisesta pitää tietää. Ja vielä maksutta. Avusta tuli tosi kiva fiilis. On huojentavaa, ettei tarvitse vain itse kotona googlata ja selvittää”, Soivio sanoo. Vaikka teoriassa yrityksen perustaminen vaikutti yksinkertaiselta, käytännössä tekemistä on etenkin alussa paljon aina maksuista ja luvista asiakashankintaan ja markkinointiin.
"Olemme saaneet korvaamatonta tukea, joka on vahvistanut yrityksemme kehitystä ja strategisten päätösten tekemistä."

Supper Tale on nyt ollut pystyssä vuodesta 2023, ja se on ehtinyt jo laajentaa toimintaansa illallisjärjestelyistä ja kokkien välityspalvelusta pitopalveluun, PR-tilaisuuksiin ja yritysten virkistyksiin. Heti perustamisen jälkeen, syksyllä 2023, Levit ja Soivio järjestivät ensimmäisen kansainvälisen supper clubinsa Etelä-Ranskassa. Tällä hetkellä heidän kokkinsa työskentelevät aktiivisesti muun muassa Amsterdamissa, Kööpenhaminassa, Barcelonassa ja Berliinissä, ja kansainvälinen verkosto laajenee jatkuvasti uusille alueille. Partanen on seurannut yrityksen kasvua ilolla.
“On hienoa nähdä neuvoa hakeneiden asiakkaiden menestyvän. Eyalilla ja Veeralla on oivallinen palvelukonsepti, joka nojaa vahvasti kummankin erityisosaamiseen. Tekemisen korkea laatu ja selkeä brändi ovat pysyneet mukana yrityksen kasvaessa. Samanlaista luovuutta voi käyttää millä vain toimialalla: hyvinkin kilpailluilla markkinoilla voi menestyä, kunhan löytää oman nichensä”, hän sanoo.
“Jotta menestyy yrittäjänä, täytyy osata hakea ja hyödyntää asiantuntijoiden apua. Olemme saaneet korvaamatonta tukea, joka on vahvistanut yrityksemme kehitystä ja strategisten päätösten tekemistä”, Levit sanoo.