Näverplatsen och Spånadsplatsen i Malmgård förnyas – invånarmöte 22 augusti

Näverplatsen och Spånadsplatsen i norra Malmgård förnyas och blir trivsammare. Teman för planeringen är bland annat platserna som mötesplatser och lekplatser för barn, allmän trivsel och upplevd säkerhetskänsla. Områdets planerare bjuder in invånarna till en rundtur och öppen planeringsworkshop 22 augusti.
Vybild från planeringsområden.
Vybild från planeringsområden.

I byggplanen som nu utarbetas har man planerat en ny användning av de för tillfället sparsamt använda platserna i form av till exempel områden för samvaro och lekredskap. Invånarnas synpunkter, förbättringsförslag och önskemål kartläggs först under en rundtur, varefter diskussioner om utvecklingen av platserna och en bedömning av stadens preliminära planeringsalternativ görs under en planeringsworkshop. Målsättningen är att ta reda på hur invånarna själv önskar att platserna användes när planerna förverkligas.

Teman för planeringen är även grönska och planteringar samt utrustning som cykelställningar, cykeltak, bänkar och avfallskärl. I samband med förnyelsen är avsikten även att rusta upp bland annat murar, stängsel, räcken, passager och trappor. Förnyelsen verkställs preliminärt 2025.

Invånarmötet är öppet för alla och startar kl. 17.30 på Näverplatsen. Efter rundturen förflyttar vi oss till Pihkapuiston ala-aste ungefär kl. 18.15. Invånarmötet slutar kl. 19.30. Ingen förhandsanmälan behövs.