Malminkartanon Tuohiaukio ja Kehruuaukio uudistetaan – asukastilaisuus 22. elokuuta

Malminkartanon pohjoisosassa sijaitsevista Tuohiaukiosta ja Kehruuaukioista kehitetään aiempaa viihtyisämpiä paikkoja. Suunnittelun teemoja ovat muun muassa aukiot tapaamispaikkoina ja lasten leikkialueina, yleinen viihtyvyys ja turvallisuuden tunne. Alueen suunnittelijat kutsuvat asukkaat kävelykierrokselle ja avoimeen suunnittelutyöpajaan 22. elokuuta.
Viistoilmakuva suunnittelualueesta.
Viistoilmakuva suunnittelualueesta.

Nykyisellään varsin alikäytetylle aukioille on kaavailtu nyt laadittavassa rakennussuunnitelmassa uudenlaista toimintaa esimerkiksi oleskelualueiden ja leikkivälineiden muodossa. 

Asukkailta kartoitetaan ensin kävelykierroksella näkökulmia, parannustarpeita ja toiveita. Tämän jälkeen suunnittelutyöpajassa keskustellaan aukioiden kehittämisestä ja arvioidaan kaupungin tekemiä alustavia suunnitelmavaihtoehtoja. Tarkoituksena on saada selville, millaista käyttöä asukkaat toivoisivat aukioilla olevan, kun suunnitelmaa ryhdytään toteuttamaan.

Suunnitelman teemoihin kuuluvat myös vehreys ja istutukset sekä kalusteet, kuten pyörätelineet ja -katokset sekä penkit ja roska-astiat. Uudistamisen yhteydessä on tarkoitus kunnostaa myös muun muassa muureja, aitoja, kaiteita, käytäviä ja portaita. Uudistus toteutetaan näillä näkymin vuonna 2025.

Kaikille avoin asukasilta alkaa kello 17.30 Tuohiaukiolla. Kävelykierroksen jälkeen siirrytään Pihkapuiston ala-asteelle noin kello 18.15. Asukasilta päättyy kello 19.30. Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.