Väliaikaisia leikki- ja liikuntamahdollisuuksia Postipuistoon

Rullis-monitoimipaikka tarjoaa leikkipaikan, ulkokuntosalin ja viihtyisiä oleskelumahdollisuuksia kaikenikäisille.
Rulliksen elementit ovat myöhemmin siirrettävissä toiseen paikkaan. Kuva: Helsingin kaupunki
Rulliksen elementit ovat myöhemmin siirrettävissä toiseen paikkaan. Kuva: Helsingin kaupunki

Pohjoisessa Postipuistossa on viime aikoina tapahtunut paljon, ja uusia mielenkiintoisia hankkeita on suunnitteilla. Asuinalueen yhteyteen on tulossa suuri puisto, mutta sen valmistumisen tarkka aikataulu ei ole vielä selvillä. Asukkaille on kuitenkin tärkeää, että mahdollisuudet leikkiin, liikuntaan ja oleskeluun löytyvät kotinurkilta jo ennen kuin varsinainen puisto on käytettävissä.

Kaupunki käynnisti asukaspalautteiden pohjalta Rullis-projektin, jonka tavoitteena on tarjota monipuolisia aktiviteetteja väliaikaisella monitoimialueella. Rullis sijoittuu Rullakkotorille, joka on keskeisellä paikalla ja helposti saavutettavissa. Alueen monitoimitalo sijaitsee aivan lähellä, ja sen toiminnot tukevat Rulliksen tarjontaa.

Rullis tarjoaa tekemistä eri-ikäisille käyttäjille. Leikkipaikalla on monipuolisesti leikkivälineitä, kuten kiipeilytelineitä, keinuja, keinuhevosia ja hiekkalaatikko. Vieressä on ulkokuntosali, joka sisältää kolme erilaista kuntoilulaitetta. Lisäksi alueelle on sijoitettu erilaisia penkkejä ja oleskelupaikkoja, joissa voi rentoutua.

Alueen viihtyisyyttä lisää myös sinne tuotava kasvillisuus, joka tekee tilasta vehreämmän ja houkuttelevamman. Rulliksen elementit ovat siirrettäviä, ja niitä voidaan myöhemmin hyödyntää muualla. Tämä pidentää monitoimipaikan eri osien käyttöikää ja tarjoaa alueen asukkaille mahdollisuuden käyttää niitä myös tulevaisuudessa.

Rullis on väliaikainen ratkaisu, joka tarjoaa asukkaille leikki- ja liikuntamahdollisuuksia ennen Postipuiston puiston valmistumista. Kaikki asukkaat ovat tervetulleita tutustumaan ja viihtymään Rullis-monitoimipaikalla!

Tarjolla on myös pieni ulkokuntosali. Kuva: Helsingin kaupunki
Tarjolla on myös pieni ulkokuntosali. Kuva: Helsingin kaupunki