Jätkäsaaren asukkaat jakoivat näkemyksiään alueen kehittämisestä

Syyskuinen Hyvän tuulen fest -tapahtuma korosti yhteisöllisyyttä ja asukkaiden halua olla mukana vaikuttamassa ympäristönsä kehittämiseen.
Hyvän tuulen fest -tapahtuma keräsi asukkaita Jätkäsaaren Hyväntoivonpuistoon. Kuva: Harri Saarinen
Hyvän tuulen fest -tapahtuma keräsi asukkaita Jätkäsaaren Hyväntoivonpuistoon. Kuva: Harri Saarinen

Jätkäsaaren Hyvän tuulen fest kokosi lauantaina 7. syyskuuta Hyväntoivonpuistoon noin tuhat asukasta. Jätkäsaari-seuran mukaan tapahtuma sujui erinomaisesti, ja päivän aikana käytiin monia keskusteluja alueen kehittämisestä. Tapahtuman aikana asukkailta kerättiin myös palautetta, jossa he kertoivat näkemyksiään Jätkäsaaren ja Ruoholahden alueista sekä esittivät toiveita ja kehitysehdotuksia.

Alueen vahvuudet ja asukkaiden kiitokset

Palautteiden perusteella Jätkäsaari on asukkailleen tärkeä ja viihtyisä asuinalue. Moni kiitteli erityisesti alueen merellistä tunnelmaa. Myös viheralueet ja puistot saivat runsaasti positiivista palautetta. Lapsiperheiden mielestä leikkipuistot ovat alueen vahvuus, ja asukkaat arvostavat kaupungin panostuksia puistojen ylläpitoon ja kehittämiseen.

Palautteista kävi ilmi, että asukkaat kokevat Jätkäsaaren turvalliseksi ja rauhalliseksi ympäristöksi. Palvelut koettiin helposti saavutettaviksi, ja alueen kehittyminen on monen mielestä ollut myönteistä. Palautteet osoittivat, että Jätkäsaaren asukkaat arvostavat alueensa viihtyisyyttä ja haluavat olla aktiivisesti mukana sen kehittämisessä.

Toiveita ja kehittämisehdotuksia

Vaikka yleinen palaute oli positiivista, monet asukkaat toivoivat myös parannuksia ympäristöön. Erityisesti roskakoreja kaivattiin lisää useille alueille, kuten Hyväntoivonpuiston eteläosiin ja Saukonpaadenpuistoon. Roska-astioiden vähäisyys herätti huolta ympäristön siisteydestä, ja niitä onkin luvassa lisää. Lisäksi puiston pohjoisosassa on jo käytettävissä kolme imujätepistettä. Palautteissa myös toivottiin, että koirien omistajat huolehtisivat lemmikkiensä jätösten korjaamisesta.

Liikuntamahdollisuuksien kehittäminen oli toinen keskeinen teema asukkaiden viesteissä. Esiin nousi toiveita muun muassa ulkokuntosalista, uusista jalkapallokentistä sekä uimapaikoista. Myös uimahallia odotetaan innolla valmistuvaksi.

Saukonpaadenpuiston eteläosaan sekä Ahdinaltaan kupeeseen onkin suunnitteilla lisää liikuntavälineitä. Lisäksi liikuntapuistoon tulee kaksi uutta aluetta: toinen aktiivi- ja toinen peruskuntoilijoille.

Toteutettavaksi pääsee myös asukkaiden idea kaveripenkistä. Hyväntoivonpuiston pohjoisosaan tuleva kaveripenkki tarjoaa mahdollisuuden istahtaa ja jutella kenen tahansa kanssa. Penkkiin lisätään kyltti, joka rohkaisee hyödyntämään tätä mahdollisuutta.

Ilmalento tapahtuma-alueen yli

Katso oheiselta videolta, minkälainen kuhina jätkäsaarelaisella Hyvän tuulen festillä oli käynnissä lauantaina 7. syyskuuta 2024.