Sommarparken i Tölöviken öppnas för stadsborna

Helsingfors stad har förnyat parkområdet i Tölöviken. Parkområdet som omges av Helsingfors centrum och dess kulturbyggnader är nu ännu mer trivsamt och erbjuder möjligheter till mångsidiga aktiviteter och utevistelse.
Förnyade parkområdet  öppnas för stadsborna.   Bild: Christoffer Sohlberg
Förnyade parkområdet öppnas för stadsborna. Bild: Christoffer Sohlberg

Det förnyade parkområdet i Tölöviken öppnas för stadsborna. De största förnyelserna på området är en ny beachvolleyplan och ett sandstrandsområde som öppnas för allmänheten onsdagen den 17 juli. I den norra delen av parken har nya möbler monterats, bland annat gungor, bänkar och solstolar. Trivseln i parken har förbättrats genom planteringar. Torsdagen den 18 juli öppnas också ett funktionellt lekområde och en grillplats för stadsborna.

Mångsidigt aktivitets- och rekreationsområde sommartid

Planeringen av Tölöviksparken inleddes 2023 och de åtgärder som nu vidtagits på kort sikt är en del av ett sommarparkförsök. De långsiktiga planerna för parken utarbetas under hösten 2024.

Stadens mål är att parken särskilt sommartid ska vara ett mångsidigt aktivitets- och rekreationsområde som erbjuder sysselsättning för personer i alla åldrar. Gräsplanen i parken har omvandlats till en praktfull blomsteräng, och i parkens mellersta del har nya lek-, spel- och vistelseområden placerats.

Byggarbetena på sommarparkområdet blir klara de närmaste veckorna

Det mångsidiga parkområdet kommer också att få en scen avsedd för dans och uppträdanden, och avsikten är att den ska bli klar före utgången av juli. Dessutom färdigställs möbelmonteringar på området.