Aleksis Kiven kadun peruskorjaus vaikuttaa liikenteeseen ja pysäköintiin ensi viikosta alkaen

Aleksis Kiven kadun peruskorjaus käynnistyy 9. syyskuuta alkavalla viikolla. Alkuvaiheessa töitä tehdään Aleksis Kiven kadulla välillä Kustaankatu-Kinaporinkatu sekä Fleminginkadulla välillä Satamaradankatu - Aleksis Kiven katu
Työt alkavat Aleksis Kiven kadulta Kustaankadun ja Kinaporinkadun väliltä.
Työt alkavat Aleksis Kiven kadulta Kustaankadun ja Kinaporinkadun väliltä.

Muutokset liikenteessä Aleksis Kiven kadulla Kustaankadun ja Kinaporinkadun välillä:

Moottoriajoneuvot  

Liikenne siirretään kadun etelälaidalle. Käytössä on yksi kaista kumpaankin suuntaan, mutta kaistat ovat tavallista kapeampia.  

Pysäköinti poistuu sekä Aleksis Kiven kadulta Kustaankadun ja Kinaporinkadun väliltä että Fleminginkadulta Satamaradankadun ja Aleksis Kiven kadun väliltä.

Jalankulku  

Pohjoislaidan jalkakäytävä suljetaan ja jalankulku ohjataan kadun etelälaidalle. Jalankulkijoille avataan reitti Dallapénpuiston aukiolta Aleksis Kiven kadun etelälaidalle.

Pyöräliikenne  

Kadun keskellä kulkeva pyörätie suljetaan ja pyöräliikenne ohjataan kadun etelälaidalle.  

Joukkoliikenne

Bussilinjojen 500 ja 510 Pasilan suuntaan käyttämä pysäkki Aleksis Kiven kadulla poistuu käytöstä. Uusi pysäkki on Junatiellä. Lisäksi takseille ja busseille sallittu liittymä Teollisuuskadun ja Aleksis Kiven kadun välissä suljetaan.  

Peruskorjauksen ensimmäisiä työvaiheita ovat kaasuputken siirto Aleksis Kiven kadulla ja väliaikaisen vedenjakelun rakentaminen Fleminginkadulla.

Peruskorjauksessa uusitaan vesihuoltoa useilla kaduilla

Alkavassa urakassa uusitaan vanha vesijohtoverkosto Aleksis Kiven kadulla, Fleminginkadulla, Kustaankadulla, Vaasankadulla, Harjukadulla ja Kinaporinkadulla. Alueen vesihuollon päivittäminen on tärkeää, jotta vältetään mittavat remontit sekä putkirikot. Vesihuollon saneerauksen yhteydessä parannetaan liikennejärjestelyjä Aleksis Kiven kadulla ja Fleminginkadulla.

Urakka valmistuu arviolta lokakuuhun 2026 mennessä.    

Katutöistä ja niiden aiheuttamista muutoksista saa lisätietoa seuraavista kanavista:  

Verkkosivu: https://aleksiskivenkatu.hel.fi/(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)  

Facebook: facebook.com/aleksiskivenkatu (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)