Ammattipodcast tarjoaa nuorille tietoa ammateista ja koulutuspoluista

Kuvassa on ammattipodcastin ensimmäisen kauden vieraita

Ennen maaliskuuta 2020 nuorisopalveluiden järjestämä Elävä ammattikirjasto on näyttänyt suuntaa nuorille jatkokoulutuksen ja uravalinnan edessä. Elävä ammattikirjasto on tajonnut nuorille mahdollisuuden kysyä eri alojen ammattilaisilta esimerkiksi miten ammattiin voi päästä ja millaista työ käytännössä on. Poikkeusaikana Elävää ammattikirjastoa ei kuitenkaan ole ollut mahdollista järjestää. Tästä lähtökohdasta syntyi Ammattipodcast.

Ammattipodcastin tarkoituksena on tarjota nuorille helposti saavutettavasti ja laadukkaasti tietoa eri ammateista ja koulutuspoluista. Kohderyhmänä ovat toiselle asteelle suuntaavat nuoret, mutta podcast kiinnostaa varmasti myös alan vaihtajia tai muuten omia uravalintoja miettiviä.

Ensimmäiset 13 jaksoa julkaistiin tammikuussa 2021, hyvissä ajoin ennen toisen asteen yhteishakua. Nuorilta kerättyjen toiveiden perusteella ensimmäisellä kaudella pääsivät ääneen sairaanhoitaja, lentoemäntä, lakimies, stylisti, poliisi, pelikoodaaja, räppäri, näyttelijä, arkkitehti, viestintäpäällikkö, personal trainer, ammattilaisvapaaottelija ja nuoriso-ohjaaja.

Podcastia voi kuunnella Spotifysta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) ja Instagramista podcastin löytää nimellä @ammattipodcast.

Podcastin tuotannosta vastaavat Itäkeskuksen ja Herttoniemen nuorisotyöyksikön työntekijät ja juontajana toimii 17-vuotias Alppilan lukiossa opiskeleva Jenny Vu.

Itäkeskuksen nuorisotyöyksikkö työllistää Ammattipodcastin toiselle kaudelle kaksi nuorta kesäkuussa 2021. Helsingin kaupungin 16- 17 –vuotiaiden kesätyöpaikat ovat haussa 1.-15.2.
(klo 16 asti). Lisätietoja työpaikasta löytyy täältä.

Lisätietoja:

Eevi Savolainen
Mediatuottaja, eevi.savolainen@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman), 0406427544

Yvan Kasongo
Nuoriso-ohjaaja, yvan.kasongo@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman), 040 1840122

Viet Tan Vuong
Nuoriso-ohjaaja, viet.vuong@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman), 040 6815728

Mikko Röman
Nuoriso-ohjaaja, mikko.roman@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman), 040 3348092