Asuntokaduilla lumenputsaus jatkuu – muualla jo hyvä tilanne

Helsingin kaupungin asuntokaduilla ajoratojen puhdistus lumesta jatkuu vielä helmikuun loppuun.
Ihmisiä odottamassa raitiovaunua.

Helsingin kaupungin asuntokaduilla ajoratojen puhdistus jatkuu vielä parin viikon ajan, ellei uusia lumipyryjä tule. Keskustassa sekä pää- ja joukkoliikennekaduilla lumisateiden jäljet on pääosin saatu korjattua.

Tällä hetkellä Helsingissä lumen syvyys on noin 33 senttimetriä, mikä on hieman yli keskiarvon. Tammikuisen Toini-myrskyn jälkien siivoaminen hidastui helmikuun alussa, jolloin yhdessä yössä satoi kymmenkunta senttiä uutta lunta.

Tällä hetkellä keskustassa katujen ajoradat ja jalkakäytävät ovat hyvässä kunnossa. Keskustan katujen pyöräkaistoja höylätään ja putsataan päivittäin.

Kaupungin kunnossapito haluaa kiittää keskustan kiinteistöjä, jotka ovat huolehtineet jalkakäytävistään hyvin.

Keskustan ulkopuolella pää- ja joukkoliikennekadut on saatu siivottua lumesta. Asuntokaduilla puhdistus jatkuu vielä parin viikon ajan, elleivät uudet lumisateet hidasta työtä.

Tehostetussa talvihoidossa olevat kävely- ja pyörätiet on puhdistettu sekä keskustassa että esikaupungeissa.

Kaupunki jatkaa lumen kuljetusta pois kaduilta. Tähän mennessä kaupungin ylläpitämille lumenvastaanottopaikoille on tuotu yhteensä yli 80 000 lumikuormaa. Normaali talvina määrä on 50 000 kuormaa.

Seuraa
siirtokehotuksia ja siirrä auto

Kaupunki jatkaa ennakkoon suunniteltuja, siirtokehotuskylteillä ilmoitettuja katujen putsauksia. Asukkaiden on nyt hyvä seurata aktiivisesti ajoneuvojen siirtokehotuksia ja siirtää autonsa, jotta auraaminen onnistuu. Siirtokehotuksia voi seurata myös verkossa tai ne voi tilata tekstiviesteinä osoitteesta
http://www.puhdistussuunnitelmat.fi/helsinki/(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Myös siirretyn auton sijainnin voi selvittää tekstiviestillä. Ohjeet löytyvät osoitteesta hel.fi/ajoneuvosiirrot(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Katujen ja muiden väylien talvikunnossapidosta voit jättää palautetta Helsingin kaupungin verkkosivujen kautta (hel.fi/palaute(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun))

Lisätietoja katujen talvikunnossapidosta: hel.fi/lumi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Kuva: Susa Junnola.