Pyöräliikenteen järjestelyjä parannetaan Töölönlahdenkadun ja Karamzininrannan risteyksessä

Risteykseen rakennetaan uusi korotettu suojatie ja pyörätien jatke. Työt alkavat lokakuussa ja valmistuvat lokakuun lopuksi.
Risteyksen sijainti kartalla.
Risteyksen sijainti kartalla.

Töölönlahdenkadun ja Karamzininrannan risteyksen uusi järjestely selkeyttää liikkumista alueella. Jatkossa Töölönlahdenkatua kulkevat moottoriajoneuvot väistävät risteävän jalankulkijoiden lisäksi myös risteävää pyöräliikennettä.

– Uusi järjestely pyrkii sujuvoittamaan pyöräliikennettä ja parantamaan liikenneturvallisuutta.  Samanlainen korotettu suojatie ja pyörätien jatke rakennettiin keväällä Kaisantunnelin viereen Töölönlahdenkadulle, sanoo liikenneinsinööri Jenni Huovinen Helsingin kaupungilta.

Töölönlahdenkadun risteyksessä uusitaan samalla myös vanha sadevesikaivo ja vaihdetaan kaivonkansia. Töitä risteyksessä tehdään noin kolmen viikon ajan lokakuun alkupuolesta eteenpäin. Rakentamisen aikana jalankulku ja pyöräily opastetaan risteyksen kohdalla kiertoreitille.  Ajorata on työmaan kohdalla osittain yksikaistainen.

Pieniä parannuksia toteutetaan kahdessa muussa risteyksessä

Lisäksi parannuksia toteutetaan myös Sturenkadulla ja Malminkaarella. 

Sturenkadun ja Satamaradankadun risteykseen Meiran tehtaan vieressä toteutetaan pieniä rakenteellisia parannuksia, lisätään punainen pinnoite ja parannetaan näkemää. Töitä risteyksessä tehdään noin 2–3 viikon ajan 30. syyskuuta alkaen. 

Malminkaaren ja Ormusmäentien risteyksessä työt ovat jo valmistuneet. Risteyksessä toteutettiin pieniä rakenteellisia parannuksia, jotka pyrkivät parantamaan pyöräiltävyyttä.