Bussiliikenne siirtyy pois Maaherrantieltä maaliskuun alussa

Runkolinjabussin 550 reitti siirtyy pois Maaherrantieltä maanantaina 1. maaliskuuta, kun Raide-Jokerin rakennustyöt Oulunkylässä etenevät.
Kartta reitistä.

Runkolinjabussin 550 reitti siirtyy pois Maaherrantieltä maanantaina 1. maaliskuuta, kun Raide-Jokerin rakennustyöt Oulunkylässä etenevät. Linjan poikkeusreitti kulkee Taivaskallion, Viikinrannan ja Viikintiellä sijaitsevien Maaherrantien pysäkkien kautta. Bussiliikenne ei enää palaa Maaherrantielle.

Maaherrantien vanhaa rautatiesiltaa aletaan purkaa maaliskuussa. Vanhan sillan tilalle rakennetaan uusi silta pikaraitiotieliikenteelle ja pyöräilylle. Radan rakentamistyöt jatkuvat koko kadun matkalta bussiliikenteen siirryttyä kiertoreitille ja valmistuvat arviolta vuoden 2022 loppuun mennessä.

Vantaanjoen länsirannalta vanhan rautatiesillan alittava jalankulun ja pyöräilyn reitti suljetaan purku- ja rakentamistöiden vuoksi. Jalankulun ja pyöräilyn kiertoreitti ohjataan Tulvaniitynpolun alikulkukäytävän kautta.

Myös Oulunkylän aseman alikulkutunnelin Larin Kyöstin tien puolta aletaan purkaa maaliskuussa ja tilalle rakennetaan uudet sillat pikaraitiotieliikenteelle ja pyöräilylle. Jalankulku ja pyöräily junaradan ali ohjataan Oulunkyläntien kautta noin kolmen kuukauden ajan.

Pikaraitiotien liikennöinti alkaa kesäkuussa 2024.

Maaherrantie muutetaan joukkoliikennekaduksi, joka on jatkossa ainoastaan pikaraitiotieliikenteen sekä jalankulun ja pyöräilyn käytössä. 

Lisää aiheesta:

Raide-Jokerin tiedote(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

HSL:n liikennetiedote(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Uutinen julkaistu 9. ja tuoreutettu 26.2. ja 1.3.