Epävakainen sää ei laskenut jätkäsaarelaisten kyläjuhlan tunnelmaa

Hyvän tuulen festissä kuultiin raikkaita musiikkiesityksiä ja nautittiin muun muassa puistotansseista.
Hyvän tuulen festeillä sää oli vaihteleva, välillä päästiin nauttimaan myös auringonpaisteesta. Kuva: Tuomo Sipilä
Hyvän tuulen festeillä sää oli vaihteleva, välillä päästiin nauttimaan myös auringonpaisteesta. Kuva: Tuomo Sipilä

Lauantaina 2. syyskuuta toista kertaa vietetty Jätkäsaaren kyläjuhla Hyvän tuulen fest keräsi Hyväntoivonpuistoon runsaasti juhlijoita. Tapahtuman järjestäneen Jätkäsaari-seuran mukaan väkeä oli paikalla, hiukan epävakaisesta säästä huolimatta, jopa enemmän kuin viime vuonna. Kaupungin tervehdyksen tapahtumalle toi apulaispormestari Paavo Arhinmäki.

Päivän aikana julkistettiin myös Vuoden Jätkäsaari -teko, jonka sai MLL Ruoholahti-Jätkäsaari monipuolisesta ja ansiokkaasta toiminnastaan alueen lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyväksi. Lisäksi asukkaat pääsivät myymään ja ostamaan kirppiksellä, ja paikalliset yritykset esittelivät toimintaansa.

Koulu- ja asuntoasiat kiinnostivat

Helsingin kaupungin esittelypisteellä kävi ihmisiä vilkkaasti keskustelemassa ja kyselemässä alueen asioista. Erityisesti alueen kouluverkon tilanne sekä tulevat asuntohankkeet kiinnostivat. Lisäksi pysäköintipaikoista käytiin keskustelua, ja tulevan Keskuskorttelin aikataulusta oli useampi paikallinen kiinnostunut.

– Tapahtuma sai jälleen hyvin väkeä liikkeelle, ja oli mukava päästä keskustelemaan alueen asukkaiden kanssa monista ajankohtaisesta teemoista. Selkeästi hyvän tuulen fest vaikutti myös mielialoihin, koska kaikki tuntuivat olevan hyvällä tuulella. Kiitos vielä järjestäjille, projektinjohtaja Tuomo Sipilä summaa kaupungin edustajien tunnelmia tapahtuman jälkeen.

Tapahtuma levittäytyi Jätkäsaaren Hyväntoivonpuistoon. Kuva: Harri Saarinen
Tapahtuma levittäytyi Jätkäsaaren Hyväntoivonpuistoon. Kuva: Harri Saarinen