Harakan saarella uudistunut näyttely saaristoluonnosta

Kaivopuiston edustalla sijaitseva Harakan luontokeskus aukeaa jälleen yleisölle. Vierailun aikana voit tutustua luontotalon uudistuneeseen näyttelyyn saaristoluonnosta.
Harakan saarella on monipuolinen kasvillisuus ja linnusto. Kuva: Marianne Aalto
Harakan saarella on monipuolinen kasvillisuus ja linnusto. Kuva: Marianne Aalto

Harakan saari on monimuotoinen elämän tihentymä. Saaren kasvillisuus, rikas linnusto ja mielenkiintoinen geologia ovat vertaansa vailla. Saarella toimiva kaikille avoin luontokeskus tarjoaa hienot puitteet luontokokemukselle.

Harakan luontokeskuksen luontotalo, akvaariot, valokuvanäyttelyt ja Vellamon satutalo esittelevät Itämerta ja saaristoluontoa. 

Poikkeuksellisen kaunis saari, ajatuksella uudistettu luontotalon näyttely, taiteilijoiden rikas näyttelytarjonta sekä lintujen ja kasvien huikea määrä muodostavat ainutlaatuisen kokonaisuuden, kertoo Harakan toiminnasta vastaava Kaisa Pajanen

Lainaa luontotalolta välineitä luonnontarkkailuun ja ihaile saaren rikasta linnustoa lintupiilosta tai bunkkerin päälle rakennetulta lintu- ja maisemalavalta. Saaren silokalliot ja maisemapaikat vievät ajatukset kauas kaupungin hälystä.

Harakan luontokeskuksessa runsaasti tapahtumia

Kesäkauden 2023 ohjelma sisältää maksuttomia luontoretkiä, lasten saariseikkailuja sekä yleisötapahtumia ja näyttelyitä. Joka lauantai klo 14–15 järjestettävällä maksuttomalla saarikierroksella tutustutaan saaren luontoon ja historiaan. Tapahtumiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Lisätietoja luontokeskuksesta sekä kauden tapahtumista  hel.fi/harakka-sivulta.

Luontokeskus on avoinna yleisölle toukokuusta syyskuun loppuun päivittäin kello 10–17. Juhannuksena luontokeskus on suljettu. Yhteysvene Harakkaan lähtee Kaivopuistosta Ullanlinnanlaiturista, Café Ursulan vierestä (Ehrenströmintie 3). Venemaksun voi hoitaa ainoastaan kortilla tai MobilePaylla.

Maanantaina 12. kesäkuuta järjestettävän Helsinki-päivän luonto- ja taidetapahtuman ajan Harakan luontokeskus tarjoaa vierailijoille maksuttomat matkat.

Hyvä tietää Harakasta

  • Harakka on mainio eväsretkikohde. Saarella ei ole kahvilaa, mutta sitäkin upeampia paikkoja eväiden syöntiin.
  • Voit kiertää Harakan saareen noin kilometrin pituista polkua pitkin. Polku on paikoin hankalakulkuinen.
  • Lintujen pesimäaikaan osia saaren reiteistä suljetaan väliaikaisesti. Jututa luontokeskuksen henkilökuntaa sopivimmista reiteistä pesimäaikaan.
  • Tutustu Harakan taiteilijoiden vaihtuviin näyttelyihin: harakka.fi
  • Huomaa että saarelle ei voi saapua omalla veneellä, eikä koiraystävän kanssa.

Harakan luontokeskuksen verkkosivut uudistuvat.  Uudet sivut julkaistaan viimeistään kesäkuun alussa tutussa osoitteessa hel.fi/harakka .