Merellinen Helsinki -tapahtumapäivä tulee jälleen kesäkuussa

Merellisyys on osa helsinkiläisyyttä, eikä meri ole Helsingissä koskaan kaukana. Suosittu Merellinen Helsinki -tapahtuma järjestetään jälleen kesäkuussa, tällä kertaa Helsinki-päivän yhteydessä 12. kesäkuuta.
Merellinen Helsinki -päivä tarjoaa uusia näkökulmia Helsinkiin. Kuva: Helsingin kaupunki
Merellinen Helsinki -päivä tarjoaa uusia näkökulmia Helsinkiin. Kuva: Helsingin kaupunki

Keskiviikkona 12. kesäkuuta merelliset yrittäjät ja muut toimijat tarjoavat tilaisuuden tutustua merellisiin paikkoihin ja palveluihin. Tapahtumapäivänä voi muun muassa risteillä edullisesti Helsingin saaristossa, osallistua koko perheen luontopäivään Harakan saarella tai kokeile vaikkapa melontaa tai yhteiskäyttöveneellä ajelua. 

– Merellisyys on vahvasti läsnä kaikkialla Helsingissä ja niin myös Helsinki-päivänä. Kesät ovat merellisen Helsingin juhla-aikaa. Vesiliikennekausi on jo alkanut ja Merellinen Helsinki -päivä polkaisee kesäkauden virallisesti käyntiin. Kesän ehdoton suurtapahtuma tänä vuonna on heinäkuussa Helsinkiin rantautuva Tall Ships Races -nuorisopurjehdustapahtuma, jonka isäntäsatamana Helsinki toimii 4.–7. heinäkuuta, sanoo erikoissuunnittelija Minttu Perttula Helsingin liikuntapalveluista.