Helsingin ja Tokion yhteistyö syventynyt

Tokion kuvernööri Yuriko Koike on ollut pormestari Juhana Vartiaisen vieraana Helsingissä 21.–22. elokuuta. Maanantaina 21. elokuuta kuvernööri piti kaupungintalolla kaikille avoimen luennon, jossa hän käsitteli kasvun, globaalien haasteiden ja ratkaisujen lisäksi Tokion vetovoimatekijöitä. Kuvernöörin ohjelmassa on ollut myös tutustumista useisiin helsinkiläisiin kohteisiin ja palveluihin.
Pormestari Juhana Vartiainen ja Tokion kuvernööri Yuriko Koike. Kuva: Ilkka Ranta-aho
Pormestari Juhana Vartiainen ja Tokion kuvernööri Yuriko Koike. Kuva: Ilkka Ranta-aho

Vierailunsa aikana kuvernööri Yuriko Koike tutustui muun muassa Maria 01 -startup-kampukseen ja Slushin tiimiin, helsinkiläiseen lukioon, äitiys- ja lastenneuvolaan sekä Hakaniemen väestönsuojaan. Maanantaina  21. elokuuta kuvernööri Koike ja pormestari Vartiainen allekirjoittivat yhteisen julkilausuman. 
 
Helsingin ja Tokion välinen yhteistyö on syventynyt viime vuosien aikana. Konkreettinen esimerkki uusista yhteistyömuodoista on muun muassa kaupunkien lukioiden välille syntynyt yhteistyö, joka pitää sisällään myös lukiolaisten vierailuja Tokiossa ja vastavuoroisesti Helsingissä. 
 
Kuvernöörin vierailun aikana tunnistettiin myös uusia yhteistyömahdollisuuksia. Tavoitteena on yhteistyön avulla lisätä asukkaiden hyvinvointia ja edistää uusien ratkaisujen löytämistä kaikkia suuria kaupunkeja koskeviin haasteisiin.
 
– Yhteistyömme on syventynyt viime vuosina ja jatkamme sitä tiiviinä. Molemmat kaupungit ovat sitoutuneita monimuotoisen yhteiskuntaan, jossa jokainen voi toteuttaa tavoitteitaan. Samalla haluamme edistää tulevaisuuden investointeja, jotka luovat kestäviä arvoja ja kasvua. On ilo huomata, että Helsingillä on paljon annettavaa Tokion kaltaiselle megakaupungille. Samalla uskon, että meillä on valtavasti opittavaa heiltä esimerkiksi kaupunkisuunnittelun ja ilmastonmuutokseen liittyvän vihreän teknologian osalta, pormestari Vartiainen summaa.