Pormestari Vartiainen osallistuu Bloomberg CityLab -kaupunkikehittämistapahtumaan Méxicossa

Yhdestoista Bloomberg CityLab -tapahtuma on parhaillaan 14.–16. lokakuuta käynnissä Méxicossa. Pormestari Juhana Vartiainen osallistuu tapahtumaan, joka on merkittävin maailmanlaajuinen kaupunkien huippukokous. Pormestarin on myös määrä osallistua paneelikeskusteluun liittyen toimivan sosiaalisen asumisen keinoihin.
Bloomberg CityLab 2024
Kuva: Bloomberg Philanthropies

Bloomberg City Lab -tapahtumassa eri kaupunkien pormestarit sekä asiantuntijat kansainvälisen politiikan, tieteen ja taiteen huipulta kokoontuvat ratkomaan kaupunkien kehityksen kannalta keskeisiä haasteita. Tänä vuonna tilaisuuteen odotettiin yli 500 johdon edustajaa eri puolilta maailmaa ja ratkaisuja haetaan muun muassa kestävään liikkumiseen, segregaatioon, kaupunkiuudistukseen, kestävyyteen, asumiseen ja muun muassa päihdeongelmien hallintaan. Pormestarit saivat kuulla myös mediatutkijoiden viimeisiä analyysejä mediakentän muutoksista, kansalaisten poliittisesta osallistumisesta ja luottamuksesta päättäjiin.

–  Tärkeitä, ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta keskeisiä innovaatioita tehdään paikallisella tasolla kaupungeissa jatkuvasti. Näiden ratkaisujen tiivis jakaminen ja kehittäminen edesauttavat koko globaalia kehitystä. Yhteistyö kaupunkien välillä rakentuu hyvin konkreettisten asioiden ympärille ja on tärkeää, että osallistumme aktiivisesti globaaleille foorumeille, joissa ratkotaan ihmiskunnan suurimpia ongelmia. Helsinki on monien urbaanien ongelmien ratkaisuissa edelläkävijä ja osaamistamme arvostetaan, mutta meidän on samalla tärkeää oppia myös muilta, pormestari Vartiainen painottaa. 

Helsingin kaupunki tekee myös laajemmin yhteistyötä yhdysvaltalaisen Bloomberg Philanthropies -säätiön kanssa muun muassa Bloomberg Harvard City Leadership Initiative -koulutusohjelman ja siihen liittyvien kaupungin asiantuntijaryhmien myötä.

Taustatietoa 

Bloomberg CityLab on Bloomberg Philanthropies -säätiön sekä Aspen-instituutin vuodesta 2013 alkaen järjestämä merkittävä kaupunkikehittämistapahtuma. 

Helsinki on tehnyt Bloomberg Philanthropies -säätiön kanssa yhteistyötä usean vuoden ajan ja osallistunut CityLab-tapahtumiin aikaisempina vuosina muun muassa Pariisissa, Amsterdamissa ja Washingtonissa.