Helsingin kaupungin nimissä lähetetty huijausviestejä

Helsingin kaupungin sähköpostiosoitteisiin on tiistaina 7. syyskuuta lähetetty huijaussähköposteja, joiden tarkoituksena on ollut kalastella käyttäjien tietoja j
Tietokone ja puhelin

Noin 8 000 Helsingin kaupungin sähköpostiosoitteeseen on tiistaina 7. syyskuuta lähetetty huijaussähköposteja, joiden tarkoituksena on ollut kalastella käyttäjien tietoja ja salasanoja. Kaupungin tunnuksia on joissakin tapauksissa käytetty myös kalasteluviestin jatkolähettämiseen muille kuin Helsingin kaupungin työntekijöille.

Tiistaina iltapäivällä ei ollut tiedossa, että kalasteluyrityksillä olisi vaikutuksia Helsingin kaupungin tietojärjestelmiin. Tilanteen laajuutta selvitetään.

Huijausviestissä olleella liitteellä käyttäjää ohjattiin antamaan tunnuksensa ja salasanansa. Sähköpostin otsikkona on "HR-palkanlaskennan oikaisu". Muistutamme, että Helsingin kaupunki ei koskaan lähetä sellaisia sähköposteja tai viestejä, joissa kysytään salasanoja ja tunnuksia.

Kaupungin tietohallinto on selvittänyt asiaa ja estänyt huijausyrityksen laajenemisen. Kalasteluyritys havaittiin pian viestien vastaanottamisen jälkeen. Liikenne kalastelusivustolle estettiin kaupungin verkosta viipymättä.

Kuva: Unsplash