Helsingin kaupunki etsii tuhansia kesätyöntekijöitä

Helsingin kaupungin kesätyöhaku on käynnissä. Uusia paikkoja julkaistaan pitkin kevättä.
Lasten piirileikki puun ympärillä.

Helsingin tarjoamia kesätöitä haetaan sähköisesti kaupungin rekrytointijärjestelmän kautta osoitteessa Helsinkirekry.fi > Avoimet työpaikat > Kesätyöt ja kesäsijaisuudet. Hakuaika näkyy kunkin tehtävän kohdalla erikseen. Sivustoa kannattaa seurata aktiivisesti, sillä uusia paikkoja tulee hakuun lähes viikoittain kevään mittaan. Kaupungin yhtiöissä avoimena oleviin kesätyöpaikkoihin haetaan kunkin tahon omien sivustojen kautta. 

Koronavirusepidemia voi vaikuttaa joidenkin kesätöiden toteutumiseen ja aiheuttaa viivettä kesätyöntekijöiden valintapäätöksiin. Mahdollisista viivästyksistä tiedotetaan hakijoita sähköpostitse haun eri vaiheissa.

Tänä vuonna kesätyöntekijöitä palkataan muun muassa hoitoalalle, puistotyöntekijöiksi, keittiötöihin, erilaisiin toimistotehtäviin, suunnittelijaharjoittelijoiksi, rakennusapumiehiksi ja liikuntapaikanhoitotehtäviin. Alan opiskelijoita ja ammattilaisia kaupunki hakee erityisesti sosiaali- ja terveystoimialan palvelukseen vuosilomansijaisiksi.

Kaupungin yhtiöt tarjoavat monipuolisen kattauksen tehtäviä

Helsinki Marketing palkkaa kesätyöntekijöitä opastamaan vierailijoita kesäisen kaupungin tarjonnan ja palveluiden pariin. Helsinki helpiksi ja päärautatieaseman matkailuneuvontaan palkataan parikymmentä henkilöä eripituisiin osa-aikaisiin ja täyspäiväisiin työsuhteisiin. Työpaikkailmoitus julkaistaan myhelsinki.fi –sivustolla helmikuun puolen välin jälkeen. 

Palmia rekrytoi noin 40-50 kesäsijaista turvallisuusalalle. Rekrytointi näihin tehtäviin on jo käynnissä ja hakuaika päättyy helmikuun lopussa. Kesäsijaisia rekrytoidaan myös toimitila- ja kiinteistöpalvelualalle ja rekrytointi näihin tehtäviin käynnistyy tarvekartoituksen valmistuttua. Korkeasaaren eläintarhan säätiö palkkaa noin 50 kesätyöntekijää asiakaspalvelutehtäviin, puutarhanhoitoon sekä eläintenhoitajiksi. Suurimmassa osassa kesätöistä vaaditaan 18-vuoden ikää ja eläintenhoitotehtäviin edellytetään soveltuvaa koulutusta tai opintoja. Kesätyöntekijöitä haetaan eripituisiin kokopäiväisiin työsuhteisiin.

Kaupungin yhtiöissä avoimena oleviin kesätyöpaikkoihin haetaan kunkin tahon omien sivustojen kautta.

Kaupungin kesätyöpaikat ovat suosittuja

Helsingin kaupungin tarjoamat kesätyöpaikat ovat suosittuja ja tänäkin vuonna odotetaan runsasta hakijamäärää. Viime vuonna hakemuksia kertyi yhteensä yli 15 010, joista 16–17-vuotiaiden osuus oli noin 9 553. Kesätyöpaikan saaneita oli 3 174, joista 16–17-vuotiaita oli 692. Siisti kesä! -hankkeessa paikkoja oli 254, joihin saatiin 1 492 hakemusta. Lisäksi Sosiaali- ja terveystoimialalle palkattiin vuonna 2020 henkilöstöpalveluyhtiö Seuren kautta 523 kesätyöntekijää. 

Eniten hakemuksia jätettiin varhaiskasvatusavustajan, palveluiden laaduntarkkailijan, kirjastoapulaisen, toimistoharjoittelijan, avustavan nuoriso-ohjaajan, rakennusharjoittelijan, ruokapalvelutyöntekijän sekä uimavalvojan ja rantapelastajan tehtäviin. Sijaisuuksien osalta hakijoita oli eniten lähihoitajan, sairaanhoitajan ja terveydenhoitajan tehtäviin.

Kesäseteli tukee 9.-luokkalaisten kesätyöllistymistä

Helsingin kaupungin Kesäsetelin arvo nousee tänä vuonna 300 eurosta 325 euroon. Kesäseteli jaetaan helmikuun alussa kaikille Helsingin koulujen yhdeksäsluokkalaisille. Kaupunki korvaa työnantajalle kesäsetelin arvon 1.6.–13.8.2021 välisenä aikana Kesäsetelillä työllistetyn 9.-luokkalaisen nuoren palkasta. Yhteensä numeroituja ja henkilökohtaisia seteleitä on jaossa ennakkoarvion mukaan noin 5 500 kappaletta. Työnantajat voivat hakea kesäsetelinuoria töihin kohdennetusti Kesäsetelin uusilla nettisivuilla kesaseteli.fi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Setelin kanssa nuori voi hakea työpaikkaa yrityksestä, yhdistyksestä, säätiöstä tai seurakunnalta. Myös esimerkiksi taloyhtiö tai harrastusseura voi toimia työllistäjänä. Kesäsetelillä työllistyi kesällä 2020 vaikeasta koronatilanteesta huolimatta 1279 helsinkiläistä nuorta.

Helsingin kaupunki edellyttää Kesäseteli-työnantajan noudattavan Vastuullinen kesäduuni 2021 -kampanjan periaatteita. Kaupunki osallistuu kampanjaan työnantajana ja jatkaa kampanjan kumppanina kesätyökaudella 2021.

Helsingin Kesäsetelin arvo nousee vuonna 2021

Lisätietoja

Helsinkirekry(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Kesäseteli(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Vastuullinen kesäduuni 2021(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Uutinen julkaistu 29.1. ja tuoreutettu 1.2.