Helsingin palkanmaksun vakauttaminen etenee tavoitteiden mukaisesti

Helsingin kaupungin palkanmaksua on saatu vakautettua tavoitteiden mukaisesti. Palkkavirheitä korjataan palkanlaskennasta vastaavassa Talpassa enemmän kuin uusia virheitä syntyy. Tämän vuoden korjausvelkakertymä, eli palkkavirheet, joita ei ole korjattu viiden arkipäivän sisällä, ei ole enää kasvussa.
Kaupungintalo.
Kuva: Sakari Röyskö

Maalis–huhtikuussa uusia palkkavirheitä on ollut keskimäärin 3,4 prosentissa palkkalaskelmia, mikä vastaa palkanlaskennan vakauttamiselle asetettua välitavoitetta. Kehittämistyö erityisesti sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan sekä kasvatuksen ja koulutuksen toimialan palkkavirheiden vähentämiseksi jatkuu. Kehittämistyö sisältää muun palkanmaksuun vaikuttavien prosessien, toimintatapojen ja välineiden kehittämistä sekä manuaalisen työn vähentämistä.

Kesä- ja lomakauden mahdollisiin haasteisiin varaudutaan

Kaupunki on tunnistanut ja ennakoinut kesä- ja lomakauden mahdollisesti tuomia haasteita palkanmaksuun.

Keväällä ja kesällä kaupungin työntekijöiden palkkoihin on tulossa poikkeuksellisen monta korotusta. Jotta palkanmaksu sujuu ja jotta palkansaajien yhteydenottoihin voidaan vastata myös kesällä, palkanmaksun ja sen asiakaspalvelun henkilöstön määrä pidetään korkeana lomakaudellakin. Kaupunki myös edellyttää palkkajärjestelmän toimittaneelta Sarastia Oy:ltä kesäajan suunnitelmaa.