Lassilan tekojää on auki, Brahenkenttä avataan tällä viikolla

Brahenkentän tekojää on tänä vuonna viivästynyt. Kenttä saadaan kuitenkin todennäköisesti auki yleisölle keskiviikkona 14. joulukuuta. Lassilan tekojää avattiin maanantaina.
Helsingissä on kymmenen tekojääkenttää. Kuva: Sami Saastamoinen
Helsingissä on kymmenen tekojääkenttää. Kuva: Sami Saastamoinen

Brahenkentän jäädytystyöt on aloitettu marraskuun loppupuolella. Kentälle asennettiin kesällä bioflex-keinonurmipinnoite joustoalustalla, jollaista ei ole kyseisellä kentällä aiemmin jäädytetty. Sen jäädyttäminen oli työläämpää ja jäätyminen kesti huomattavasti aiempaa kauemmin. Brahenkentän tekojään viivästyminen on monen asian summa. Esimerkiksi toistuvat lumisateet hidastivat kentän jäädyttämistä, sillä kenttää ei voi lumisateella jäädyttää. Nyt kuitenkin Brahenkenttä alkaa olla luistelukunnossa, ja näillä näkymin kenttä avataan yleisöluistelulle keskiviikkona 14. joulukuuta kello 17.00.

Myös muiden tekojääkenttien jäädyttämisessä on ollut epäonnea, mutta nyt tilanne näyttää valoisammalta. Lassilan tekojääkenttä on saatu avattua maanantaina 12. joulukuuta. Lassilaan kentän avaamista hidastivat sekä jäänhoitokoneen että jäädytyskoneiston konerikot. Jätkäsaaren tekojään jäädytys on aloitettu reilu viikko sitten, mutta myös siellä on ollut teknisiä ongelmia. Jätkäsaaren tekojää avataan tämänhetkisen tiedon mukaan viikolla 51. Kontulan tekojääkenttä on puolestaan remontissa, jonka jälkeen jäädytys on tarkoitus aloittaa joulun välipäivinä sään salliessa.

Helsingin muut, eli Käpylän, Laajasalon, Lassilan, Lauttasaaren, Oulunkylän ja Pukinmäen, tekojäät ovat luistelukunnossa.