Mellunmäkeen rakennetaan uusi liikuntapuisto

Ojapuiston liikuntapuiston rakentamista valmistelevat työt alkavat tällä viikolla. Uusi liikuntapuisto rakennetaan Naulakallion koulun lähelle. Valmistuttuaan se palvelee niin alueen koululaisia kuin muita liikkujia.
Asukkaiden käyttöön rakennetaan muun muassa ulkokuntoilualue. Kuva: Maisema-arkkitehtitoimisto Näkymä Oy
Asukkaiden käyttöön rakennetaan muun muassa ulkokuntoilualue. Kuva: Maisema-arkkitehtitoimisto Näkymä Oy

Mellunmäkeen rakennettavasta Ojapuiston liikuntapuistosta tulee monipuolinen liikkumisen paikka. Liikuntapuisto rakennetaan Naulakallionpuiston eteläpuolelle lähelle Naulakallion koulua.

Uuteen liikuntapuistoon tulee monitoimikenttä ja iso tekonurmikenttä, joka voidaan jäädyttää talvisin. Lisäksi puistoon rakennetaan juoksurata ja yleisurheilun harjoittelupaikkoja. Pukuhuoneet tehdään liikuntapuistoon suunniteltavaan huoltorakennukseen. Kenttien läheisyydessä on myös ulkokuntoilualue.

Valmistuttuaan uusi liikuntapuisto korvaa kivituhkakentän, joka nykyisin on Naulakallionpuistossa. Uuden liikuntapuiston kentät ovat arkisin alueen koulujen käytössä, ja muina aikoina niitä käytetään yleisenä liikuntapaikkana.

Liikuntapuisto rakennetaan vaiheittain. Tavoitteena on, että se valmistuu kokonaisuudessaan käyttöön vuonna 2026.

Rakentamista valmistelevat työt aloitetaan 10. syyskuuta 2024. Ensin rakentamispaikalta poistetaan vesakkoa ja puustoa. Laajemmat esirakentamistyöt alkavat näillä näkymin lokakuussa.

Varsinaiset rakennustyöt alkavat vuoden 2025 aikana. Niiden yhteydessä liikuntapuistoon istutetaan myös niitty- ja pensaskasvillisuutta sekä uusia puita.

Sinua voisi kiinnostaa