Ny idrottspark byggas i Mellungsbacka

Förberedande arbeten inför byggandet av Dikesparkens idrottspark börjar den här veckan. Den nya idrottsparken byggs nära skolan Naulakallion koulu. När den är klar betjänar den såväl områdets skolelever som andra motionärer.
Visualisering. Bild: Maisema-arkkitehtitoimisto Näkymä Oy
Visualisering. Bild: Maisema-arkkitehtitoimisto Näkymä Oy

Dikesparkens idrottspark i Mellungsbacka blir en mångsidig idrottspark. Den byggs i anslutning till Spikbergsparken nära skolan Naulakallion koulu.

Den nya idrottsparken får en allaktivitetsplan och en stor konstgräsplan som kan bli en isbana vintertid. Dessutom byggs en löparbana och träningsplatser för friidrott i parken. Omklädningsrum byggs i anslutning till en förrådsbyggnad. Nära planerna finns också ett utegym.

Den nya idrottsparken kommer att ersätta den stenmjölsplan som nu finns i Spikbergsparken. På vardagarna kommer planerna i den nya idrottsparken att användas av områdets skolor, och övriga tider används de som allmänna idrottsplatser. 

Idrottsparken byggs stegvis, och målet är att den ska vara helt klar år 2026.

Förberedande arbeten inför byggandet inleds den 10 september 2024. Först avlägsnas träd från området, och mer omfattande förbyggande planeras börja i oktober.

Det egentliga byggarbetet påbörjas under 2025. Då ska även buskar, träd och ängsvegetation planteras i idrottsparken.