Joukkoliikenteen kesäaikataulut tulevat voimaan maanantaina

Joukkoliikenteessä siirrytään kesäaikatauluihin maanantaina 19. kesäkuuta. Kesän aikataulut ovat voimassa 13. elokuuta saakka. Aikataulujen lisäksi muutoksia on joidenkin junien, raitiovaunulinjojen ja bussien reiteissä.
Myös metrot siirtyvät ajamaan kesäaikataulujen mukaan 19.6. Metrot kulkevat varhaisaamussa ja myöhäisillassa harvemmalla vuorovälillä.  Kuva: Kimmo Brandt
Myös metrot siirtyvät ajamaan kesäaikataulujen mukaan 19.6. Metrot kulkevat varhaisaamussa ja myöhäisillassa harvemmalla vuorovälillä.  Kuva: Kimmo Brandt

Joukkoliikenteellä pääsee kätevästi kesäpäivän viettoon. Suomenlinnan lautan lisäksi vappuna liikennöinnin aloittaneella Kruunuvuorenrannan lautalla kuljetaan HSL:n lipulla. Joukkoliikenne kuljettaa myös jatkoyhteyksien äärelle, joilla pääsee esimerkiksi Sipoonkorven kansallispuistoon tai Helsingin edustan saarille.

Metrot siirtyvät kesäaikatauluihin

Myös metrot siirtyvät ajamaan kesäaikataulujen mukaan 19. kesäkuuta. Metrot kulkevat varhaisaamussa ja myöhäisillassa harvemmalla vuorovälillä.  Päivisin, alkuillasta ja ruuhka-aikoina metrot kulkevat Tapiolan ja Itäkeskuksen välillä 4 minuutin välein ja metron haaroilla 7,5 minuutin välein. Aikaisessa aamussa ja myöhäisessä illassa metrot kulkevat Tapiolan ja Itäkeskuksen välillä 7,5 minuutin välein. 

Lähijunien muutokset

R- ja T-junat eivät pysähdy Ainolan asemalla 19.6.-9.12. ratatöiden takia. Korvaavana yhteytenä on bussiyhteys 969X Ainolan ja Järvenpään välillä.

Poistetun raideosuuden takia D-junat on peruttu kokonaan, ja R-junat ajavat D-junia vastaaviin aikoihin Hämeenlinnaan asti. Lisäksi R-junat ajavat normaalia vähemmän, ja Z- ja R-junilla on aikataulumuutoksia.

Lisäksi Pääradalla ja Kehäradalla toukokuussa alkaneet muutokset jatkuvat. K-, I- ja P-junat kulkevat harvennetulla vuorovälillä läpi kesän. 

Raitiolinjojen muutokset

Raitiolinja 2 ajaa kesäliikenteen ajan 19.6.-13.8. Länsi-Pasilaan Maistraatintorille Ilmalantorin sijaan. Poikkeuksen syynä on Ilmalankujan talotyömaa. 

Raitiolinja 4 kulkee Katajanokalla yhteensä kolmen viikon ajan poikkeusreitillä 19.-25.6., 10.-16.7. ja 7.-13.8. Tällöin linja ajaa tunnuksella 4T Katajanokan terminaalille. Vyökadun, Ulkoministeriön ja Merisotilaantorin pysäkit jäävät ajamatta. Poikkeusreitin aikana linjan 5 toisena päätepysäkki on Kolmikulma Rautatieaseman sijaan. Poikkeuksen syynä on ulkovalaistuksen korjaustyö.