Joukkoliikenteen lippujen hinnat laskevat vuodenvaihteessa

HSL:n (Helsingin seudun liikenne) kahden vyöhykkeen lippujen hinnat laskevat vuodenvaihteessa. Hinnat laskevat kertalipuissa noin 5 prosenttia ja kausilipuissa 6 prosenttia. Tavoitteena on entistä houkuttelevampi joukkoliikenne.
Uusien lippujen hintojen ja sarjalipun vakiinnuttamisen tavoitteena on tarjota paremmin asiakkaita palvelevia vaihtoehtoja myös epäsäännölliseen matkustamiseen. Kuva: Jussi Hellsten.
Uusien lippujen hintojen ja sarjalipun vakiinnuttamisen tavoitteena on tarjota paremmin asiakkaita palvelevia vaihtoehtoja myös epäsäännölliseen matkustamiseen. Kuva: Jussi Hellsten.

Vuodenvaihteessa AB-, BC- ja CD-lippujen hinnat laskevat kertalipuissa noin 5 prosenttia ja kausilipuissa 6 prosenttia. Aikuisten kertalippu maksaa 1. tammikuuta 2024 alkaen 2,95 euroa ja 30 vuorokauden lippu kertaostoksena 66,60 euroa ja jatkuvana säästötilauksena 55,50 euroa. HSL:n minkään lipputyypin hinta ei nouse.

Lisäksi 10 ja 20 kappaleen sarjaliput tulevat osaksi HSL:n pysyvää valikoimaa. Kahden vyöhykkeen sarjalippujen hinnat ovat 1.1.2024 alkaen 10 matkalta 26,55 euroa (2,66 euroa / matka) ja 20 matkalta 50,15 euroa (2,51 euroa / matka).

Uusien lippujen hintojen ja sarjalipun vakiinnuttamisen tavoitteena on tarjota paremmin asiakkaita palvelevia vaihtoehtoja myös epäsäännölliseen matkustamiseen.

Vuodeksi 2024 tehtävä hintojen alennus on erityisen merkittävä, sillä hintoihin kohdistuu myös ylimääräistä korotuspainetta. 

− Tämä on HSL:n strategiaan perustuva liiketoiminnallinen päätös. Tavoittelemme vuoteen 2025 mennessä ennätyksellisen korkeaa matkustajamäärää, mutta lisäksi pyrimme talouden tasapainottamiseen ja siihen, että lipputulot muodostaisivat tuloistamme noin puolet. Kasvavat asiakasvirrat tukevat kaikkien näiden strategisten tavoitteiden saavuttamista, sanoo HSL:n toimitusjohtaja Mika Nykänen.