Kalasataman kirjaston toiminta käynnistyy yhdessä juhlien

Odotettu Kalasataman kirjasto avaa ovensa maanantaina 15. tammikuuta kello 11. Kauppakeskus Redin toisessa kerroksessa sijaitseva kirjasto on persoonallinen monitoimitila, jonka toiminnassa painottuu lasten, nuorten ja perheiden kohtaaminen. Avajaispäivänä luvassa on juhlaohjelmaa kaikenikäisille.
Kirjasto tuo vilkkaaseen kauppakeskusympäristöön rauhallisen ja mielikuvitusta ruokkivan tilan.  Kuva: Maarit Hohteri
Kirjasto tuo vilkkaaseen kauppakeskusympäristöön rauhallisen ja mielikuvitusta ruokkivan tilan. Kuva: Maarit Hohteri

Kalasataman kirjasto on suunniteltu yhdessä paikallisten kanssa: kirjaston suunnittelun työpajoihin ja kyselyihin osallistui yli 800 henkilöä. Asukkaiden näkemyksiä on huomioitu sekä toiminnan että sisustuksen suunnittelussa.

– Kalasataman kirjasto on kooltaan pieni, mutta tärkeä lisäys kasvavan Kalasataman alueen palveluihin. Haluamme olla osa asukkaiden arkea ja houkutella etenkin lapsia ja nuoria lukemisen pariin. Kirjasto tuo vilkkaaseen kauppakeskusympäristöön rauhallisen ja mielikuvitusta ruokkivan tilan, johon kaikki ovat tervetulleita. Odotan innolla, että pääsemme avaamaan ovet ja näemme alueen asukkaiden ja kauppakeskuksen asiakkaiden ottavan kirjaston omakseen, kertoo Kalasataman kirjaston johtaja Erna Marttila.

Kalasataman kirjasto tarjoaa asiakkailleen paitsi tutut peruspalvelut, myös säännöllistä tapahtumatoimintaa, kuten satutuokioita, pelitoimintaa, elokuvanäytöksiä ja lukupiirejä. Lasten- ja nuortenkirjallisuuden kokoelma on kirjaston kokoon nähden laaja. Aikuisille tarjolla oleva pieni kirjavalikoima on tarkoin kuratoitu ja vaihtuvateemainen.

Avajaisohjelmassa kakkutarjoilu, musiikkiesityksiä sekä Supermarsun vierailu

Kalasataman kirjaston avajaisissa riittää hulinaa koko päiväksi. Ovien avauduttua klo 11 kuullaan Keski-Helsingin musiikkiopiston nuoria sellistejä sekä avajaispuheet kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan apulaispormestari Paavo Arhinmäeltä sekä vs. aluekirjastopalvelujen johtaja Lotta Muuriselta. Kakkua on tarjolla ensimmäiselle 200 kävijälle.

Perheen pienimmille on ohjelmaa kello 14 alkaen, kun esiintymässä nähdään televisiosta tuttu lastenmuusikko Tuomo Rannankari. Kello 15 vieraaksi saapuvat lastenkirjailija Paula Noronen sekä Supermarsu.

Päivän päätteeksi kuullaan Marjuli Heliön ja Natalia Karjalaisen luotsaama, nuorten esiintyjien lavarunoutta esittelevä Nuorten Open Mic. Lämmittelijäesiintyjinä nähdään nuoret runoilijat Sakari Bister ja Anette Antila. Mikki on avoin kaikille nuorille.