Kaupunginhallituksen sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistusjaosto sai katsauksen HUS-yhtymän talousarvioraamin valmistelusta

Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistusjaosto kokoontui 30.5. Jaosto sai katsauksen HUSin talousarvion 2023 raamin valmistelutilanteesta.

Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistusjaosto kokoontui 30.5. Jaosto sai katsauksen HUS-yhtymän talousarvion 2023 raamin valmistelutilanteesta ja merkitsi sen tiedoksi.

Valtion rahoitus sosiaali-, terveyspalveluihin ja pelastustoimeen on yleiskatteellista. Siitä rahoitetaan kaupungin järjestämisvastuulla olevat palvelut sekä ja HUS:n järjestämisvastuulla olevat ja järjestämissopimuksen perusteella kaupungille tuottamat palvelut. Yleiskatteellinen rahoitus koostuu laskennallisesta rahoituksesta sekä siirtymätasauksesta. Siirtymätasauksen asteittainen väheneminen sekä palvelutarpeen huomioiminen vuodesta 2025 eteenpäin 80 prosenttisesti merkitsee tuottavuuden parantamistarvetta Helsingille sekä kaupungin järjestämissä että HUS:n järjestämissä ja tuottamissa palveluissa.

Jaosto päätti kokouksessaan myös syyskauden kokousajat. Jaosto kokoontuu syksyllä seuraavasti:

  • 1.9. klo 8.00
  • 19.9. klo 8.00
  • 3.10. klo 17.00
  • 3.11. klo 8.00
  • 21.11. klo 17.00
  • 19.12. klo 17.00

Kaikki kaupunginhallituksen sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistuksen jaoston päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kunnes pöytäkirja ilmestyy. Jaoston pöytäkirjat ovat luettavissa
täällä.

 

Sosiaali- ja terveydenhuollon
sekä pelastustoimen uudistuksen jaoston tehtävänä on ohjata uudistuksen
toimeenpanoa, välittää valmisteluun luottamushenkilöiden näkemyksiä ja tehdä
tarvittavat päätösesitykset kaupunginhallitukselle. Jaosto on perustettu
määräajaksi ja se toimii 31.12.2022 saakka.