Kaupunginhallitus antoi lausunnon sähköpotkulautojen ratkaisu- ja sääntelyvaihtoehdoista

Kaupunginhallitus antoi kokouksessaan 3. huhtikuuta lausunnon liikenne- ja viestintäministeriölle sähköpotkulautojen ja mikroliikkumisen ratkaisu- ja sääntelyvaihtoehtoja käsittelevästä arviomuistiosta.
Kaupungintalon aula.

Kaupunginhallituksen lausunnossa todetaan, että liikennesääntöjen ja liikenteenohjauksen lisäksi tarvitaan tehokkaampia keinoja vaikuttaa suoraan ja ennakoivasti sähköpotkulautojen haittojen juurisyyhyn eli suureen lautojen määrään. Toimilupajärjestelmä olisi yksittäisistä ratkaisuvaihtoehdoista vaikuttavin ja se mahdollistaisi parhaiten markkinoiden kehittymisen ja haittojen tehokkaan hallinnan. Toimilupaa edellyttävään toimintaan olisi mahdollista asettaa rajoituksia ajonopeuksille, ajokielloille ja pysäköinnille.

Helsingin kaupunki esittää lakikokeilua määräsäätelyn sisältävän toimilupajärjestelmän käynnistämistä pikaisella aikataululla.

Lisäksi kokouksessaan kaupunginhallitus kehotti kaupunginkansliaa käynnistämään julkisen hakumenettelyn kansliapäällikön viran täyttämiseksi. Kaupungin keskushallintoa johtava kansliapäällikkö nimitetään enintään 7 vuoden määräajaksi. Nykyisen kansliapäällikön määräaikainen virkasuhde päättyy ensi lokakuussa.