Kaupunginhallitus esittää Haagan ympyrän sekä Huopalahdentien alueen muutosten hyväksymistä

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 21.8. myös asettaa järjestöneuvottelukunnan, tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnan, vanhusneuvoston sekä vammaisneuvoston toimikaudelle 2023-25.
Havainnekuva Haagan ympyrästä.  Kuva: Helsingin kaupunki
Havainnekuva Haagan ympyrästä. Kuva: Helsingin kaupunki

Kaupunginhallitus päätti esittää kaupunginvaltuustolle Haagan ympyrän ja Vihdintien asemakaan muutoksen hyväksymistä. Kaavaratkaisu on osa Läntisen bulevardikaupungin asemakaavoitusta. Tavoitteena on, että nykyinen Haagan ympyrän liikennealue muuttuu kaupunkikuvallisesti korkeatasoisiksi kortteleiksi, ja kortteleiden väliin muodostuu vehreä Länsi-Haagan aukio.

Kaupunginhallitus esittää myös Huopalahdentien katualueen ja ympäristön asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Kaavaratkaisu on osa Läntisen bulevardikaupungin suunnittelua, ja sen tärkeimpänä tavoitteena on mahdollistaa Länsi-Helsingin pikaraitiotien rakentaminen Huopalahdentielle.

Kaupunginhallitus hyväksyi lisäksi aiesopimusluonnoksen, joka koskee Turunväylän ja Huopalahdentien liittymän parantamista sekä Hakamäentien lakkauttamista ja muuttamista kaduksi.

Asiat etenevät kaupunginvaltuustoon.

Kaupunginhallitus asetti neuvottelukuntia ja toimikuntia

Kaupunginhallitus päätti asettaa järjestöneuvottelukunnan, tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnan, vanhusneuvoston sekä vammaisneuvoston toimikaudelle 2023-25.

Järjestöneuvottelukunnan tehtävänä on varmistaa järjestöjen osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia. Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta taas tukee yhdenvertaisuuden ja sukupuolten tasa-arvon valtavirtaistamista läpäiseviksi periaatteiksi kaikessa kaupungin toiminnassa ja palveluissa.

Vanhusneuvosto vaikuttaa kaupungin toiminnan suunnitteluun, valmisteluun ja seurantaan asioissa, joilla on merkitystä ikääntyneen väestön hyvinvoinnin, terveyden, osallisuuden, elinympäristön, asumisen, liikkumisen tai päivittäisistä toiminnoista suoriutumisen taikka heidän tarvitsemiensa palvelujen kannalta.

Vammaisneuvoston tehtävänä on varmistaa vammaisten ja pitkäaikaissairaiden kaupunkilaisten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia.

Neuvostojen ja toimikuntien kokoonpanot löytyvät esityslistalta.