Kaupunginhallitus hyväksyi lumenhallinnan hankekokonaisuuden 2023-2033

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 9.10. myös esittää jatkokautta sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialajohtaja Juha Jolkkoselle.
Kaupunginhallitus kokoontuu kaupungintalolla. Kuva: Sakari Röyskö
Kaupunginhallitus kokoontuu kaupungintalolla. Kuva: Sakari Röyskö

Kaupunginhallitus hyväksyi lumenhallinnan kehittämisen hankekokonaisuuden vuosille 2023–2033 ohjeellisena noudatettavaksi ja kehottaa kaupunkiympäristön toimialaa ryhtymään hankekokonaisuuden toteuttamiseen. Toimialan tulee ottaa hankekokonaisuuden toteuttaminen huomioon vuosittain toimintasuunnitelman ja talousarvioehdotuksen valmistelussa.

Lumenhallinnan hankekokonaisuuden muodostavat vuosille 2023–2033 ajoittuvat viisi hanketta. Hankekokonaisuudella vastataan lumenhallinnan nykytilan tarpeisiin ja ratkaistaan lisäksi tunnistettuja tulevaisuuden tarpeisiin liittyviä ongelmia. Hankekokonaisuudella kaupunki haluaa nostaa merkittävästi lumenvastaanottokapasiteettia, parantaa talvihoitoa ja hillitä kustannuksia.

Toimialajohtajalle esitetään jatkokautta

Kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle, että sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialajohtaja Juha Jolkkonen valitaan jatkokaudelle. Virka on seitsemän vuoden määräaikaisuus ja uusi kausi alkaisi 20.12.2023. Toimialajohtajan valinta etenee kaupunginvaltuustoon.

Kaupunginhallitus päätti antaa lisäksi lausunnon valtiovarainministeriölle hallituksen esityksestä kotikuntalaiksi ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi. Lausunto on luettavissa kokonaisuudessaan esityksestä.

Kaikki kaupunginhallituksen päätökset ja mahdolliset äänestykset löytyvät päätöstiedotteesta. Päätöstiedote julkaistaan kaupunginhallituksen asiakirjat -sivulla.