Stadsstyrelse godkände projekthelhet för snöhantering 2023–2033

Stadsstyrelsen beslutade vid sitt sammanträde den 9 oktober också att föreslå förlängning av tjänsteperioden för sektorchefen i social-, hälsovårds- och räddningssektorn Juha Jolkkonen.
Stadshuset. Bild: Sakari Röyskö
Stadshuset. Bild: Sakari Röyskö

Stadsstyrelsen godkände enhälligt att projekthelheten för utveckling av snöhanteringen för åren 2023–2033 följs som vägledning och uppmanar stadsmiljösektorn att börja genomföra projekthelheten. Sektorn ska beakta genomförandet av projekthelheten när den årligen bereder en verksamhetsplan och ett budgetförslag.

Projekthelheten för snöhanteringen utgörs av fem projekt under åren 2023–2033. Projekthelheten svarar på snöhanteringens nuvarande behov och löser dessutom problem som identifierats i anknytning till framtida behov. Med projekthelheten vill staden avsevärt höja kapaciteten att ta emot snö, förbättra vinterunderhållet och bromsa kostnaderna.

Förlängning föreslås för sektorchefen i social-, hälsovårds- och räddningssektorn

Stadsstyrelsen beslutade föreslå fullmäktige att sektorchefen i social-, hälsovårds- och räddningssektorn Juha Jolkkonen väljs för en period till. Tjänsten är på viss tid för sju år och den nya perioden inleds 20.12.2023. Valet av sektorchef går vidare till beslut i stadsfullmäktige.

Stadsstyrelsen beslutade dessutom att ge ett utlåtande till finansministeriet om regeringens proposition med förslag till lag om hemkommun och till vissa lagar som har samband med den. Utlåtandet kan läsas i sin helhet i förslaget (på finska).

Stadsstyrelsens alla beslut och eventuella omröstningar kan läsas i beslutsmeddelandet (på finska). Beslutsmeddelandet publiceras på webbsidan med stadsstyrelsens handlingar.