Stadsstyrelses höstperiod började – flera utlåtanden om lagstiftningsprojekt

Helsingfors stadsstyrelse samlades 12.8 till sitt första sammanträde för höstperioden. Stadsstyrelsen gav utlåtanden om flera lagstiftningsprojekt och föreslog dessutom att stadsfullmäktige godkänner tre detaljplaneändringar.
Stadsstyrelsen sammanträder måndagar på stadshuset. Bild: Sakari Röyskö
Stadsstyrelsen sammanträder måndagar på stadshuset. Bild: Sakari Röyskö

Stadsstyrelsen gav utlåtanden till social- och hälsovårdsministeriet om lagstiftningsprojekt som gäller kompetenscentrumsverksamhet inom socialbranschen, ändringar av äldreomsorgslagen, statsunderstöd för ordnande av mathjälp, klientavgifterna inom social- och hälsovården samt lagstiftningen om fördelning av socialskyddsfondernas besparingar.

Dessutom gav stadsstyrelsen utlåtanden till inrikesministeriet om ändring av lagstiftningen om penningspel och till arbets- och näringsministeriet om ett utkast till regeringens proposition till riksdagen om ändring av utlänningslagen.

Utlåtandena och ändringar i dem kan läsas i beslutsmeddelandet(Länk leder till extern tjänst).

Detaljplaneändringar för Domarby, Botby och Kvarnbäcken

Stadsstyrelsen beslutade föreslå att stadsfullmäktige godkänner tre detaljplaneändringar. Detaljplaneändringarna gäller Sexmansvägens och Blossgrändens omgivning i Domarby, Kvarndammsvägen i Botby samt Västerkullavägens norra del och omgivningen kring Bredbergets kvartersgård.

Detaljplanerna går vidare till beslut i stadsfullmäktige.

Stadsstyrelsens sammanträden under höstperioden

Stadsstyrelsen sammanträder på måndagar. Höstperioden inleddes den 12 augusti och årets sista sammanträde hålls den 16 december. Alla sammanträdestider finns i stadsstyrelsens möteskalender(Länk leder till extern tjänst)

Stadsstyrelsens föredragningslista kan läsas från och med torsdagen före sammanträdet. Efter sammanträdet publiceras ett beslutsmeddelande (på finska) på tjänsten Päätökset. Beslutsmeddelandet innehåller alla beslut och eventuella omröstningar från sammanträdet. Protokollet ersätter föredragningslistan och beslutsmeddelandet när det publiceras.

Stadsstyrelsens alla beslut och eventuella omröstningar kan läsas i beslutsmeddelandet (på finska). Beslutsmeddelandet publiceras på webbsidan med stadsstyrelsens handlingar.