Kaupunginhallitus vahvisti pääomalahjoituksen arkkitehtuuri- ja designmuseosäätiölle ja antoi lausunnon mikroliikkumista koskevaan lakiesitykseen

Kaupunginhallitus kokoontui 28.10. Kokouksessaan kaupunginhallitus vahvisti 32 miljoonan euron pääomalahjoituksen Suomen arkkitehtuuri- ja designmuseosäätiölle ja antoi lausunnot ulkomaalaislain muuttamisesta sekä mikroliikkumista koskevaksi lainsäädännöksi.
Kaupunginhallituksen puheenjohtajan nuija
Kaupunginhallituksen puheenjohtajan nuija ja istuntosali. Kuva: Sakari Röyskö

Helsingin kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 28. lokakuuta Suomen arkkitehtuuri- ja designmuseosäätiön pääomalahjoituksen täytäntöönpanosta. Lahjoituksella tuetaan uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon toteutumista.

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti helmikuussa pääomittaa Suomen arkkitehtuuri- ja designmuseosäätiö sr:ää yhteensä 60 miljoonalla eurolla uuden Arkkitehtuuri- ja designmuseon toteutuksen mahdollistamiseksi. Nyt kaupunginhallituksella tekemällä päätöksellä pannaan täytäntöön kaupunginvaltuuston päätöksen mukainen pääomalahjoituserien maksaminen vuodelle 2024.

Kaupunginhallitus päätti 32 miljoonan euron pääomalahjoituksen täytäntöönpanosta. Täytäntöönpanon ehtona oli muun muassa, että Suomen valtio tekee samansuuruisen pääomalahjoituksen ja että se maksetaan samanaikaisesti, yhtä suurissa erissä, Suomen valtion kanssa.

Vuodelle 2025 jaksotetusta pääomalahjoituserästä tehdään erillinen kaupunginhallituksen päätös vuoden 2025 aikana.

Lausunto ulkomaalaislain muuttamisesta

Helsingin kaupunki antoi lausuntonsa ulkomaalaislain muuttamisesta. Esitetyt muutokset ovat vaikutuksiltaan oleellisia niin Helsingille kuin muille suurille kaupungeille, joihin maahanmuutto Suomessa keskittyy. Kaupunki ei lausunnossaan kannata valtaosaa esitetyistä muutoksista.

Lausunto on luettavissa kokonaisuudessaan päätöstiedotteesta.

Lausunto hallituksen esityksestä mikroliikkumista koskevaksi lainsäädännöksi

Kaupunginhallitus antoi lausunnon liittyen luonnokseen mikroliikkumista koskevaksi lainsäädännöksi. Lainsäädäntö koskee sähköpotkulautojen ja mikroliikkumisen ratkaisu- ja sääntelyvaihtoehtoja.

Lausunto sisältää kommentteja muun muassa mikroliikkumisen nykytilaan ja lainsäädännön tarpeesta, mikroliikenneluvasta, promillerajoista, ajoneuvojen siirtämisestä sekä lisäkilvistä ja tiemerkinnöistä.

Lausunto on luettavissa kokonaisuudessaan päätöstiedotteesta.

Kaikki kaupunginvaltuuston päätökset ja mahdolliset äänestykset löytyvät päätöstiedotteesta. Päätöstiedote julkaistaan kaupunginvaltuuston asiakirjat -sivulla.