Kaupunginhallitus varasi alueen Makasiinirannasta laatu- ja konseptikilpailun voittaneelle ehdotukselle

Kaupunginhallitus merkitsi kokouksessaan 12.6. tiedoksi myös raportin Hitaksen korvaavan järjestelmän kehittämisestä ja vahvisti ensihoitoyksiköiden lahjoituksen Ukrainaan.
Kaupungintalon aula. Kuva: Jussi Nahkuri
Kaupunginhallitus kokoontuu kaupungintalolla. Kuva: Jussi Nahkuri

Varausalue sijaitsee Eteläisen Makasiinikadun jatkeen eteläpuolella ja sen pinta-ala on noin 5,87 hehtaaria. Kaupunki omistaa varausalueen. Varaus on voimassa 31.12.2025 saakka. 

Helsingin kaupunkistrategian mukaan tavoitteena on kehittää Kauppatorilta Olympiaterminaalille ulottuvaa rantavyöhykettä niin, että alueesta muodostuisi keskustan elinvoimaisuutta tukeva toiminnallisesti eheä kokonaisuus. Lisäksi kaupungin merellisen strategian tavoitteena on tehdä kaupungin ranta-alueet paremmin saavutettaviksi.

Kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi raportin Hitaksen korvaavan järjestelmän kehittämisestä

Kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi raportin Hitaksen korvaavan järjestelmän kehittämisestä. Kaupunki ryhtyy toimimaan Hitas-järjestelmän korvaamistoimenpiteisiin raportissa esitetyn pohjalta ja kehittää jatkossa erityisesti osaomistusasumista kaupungin omana tuotantona.

Samalla kaupunginhallitus kehottaa aloittamaan tonttien varaamisen ATT:lle raportissa mainittua osaomistusmallia varten, jotta uuden mallin toteuttaminen voi alkaa mahdollisimman saumattomasti. Samassa aikataulussa uusien tonttien varaamisesta kohdennetusti Hitas-tuotantoon luovutaan. Raportin mukaisesti kaupunginhallitus myös kehottaa huolehtimaan riittävistä tontinvarauksista kaupungin omalle asumisoikeustuotannolle. 

Kaupunginhallitus hyväksyi ensihoitoyksiköiden lahjoituksen Ukrainaan

Kaupunginhallitus päätti lahjoittaa Ukrainan pelastustoimelle Helsingin kaupungin pelastuslaitokselle tarpeettomiksi jääneet neljä ensihoitoyksikköä.

Lahjoitettavat ensihoitoyksiköt ovat vuosimallia 2013. Ne ovat tähän saakka toimineet varayksikköinä ja ovat nyt uusien ensihoitoyksiköiden myötä jäämässä kokonaan tarpeettomiksi. Normaalissa tilanteessa pelastuslaitoksen poistettavat ajoneuvot myydään huutokaupassa.

Pelastuslaitos on huoltanut, kunnostanut ja varustanut kyseiset ensihoitoyksiköt lahjoitettavaksi Ukrainan pelastustoimen käyttöön. Ensihoitoyksiköt toimitetaan Ukrainaan sisäministeriön pelastusosaston järjestämän logistiikan kautta.

 

Kaupunginhallitus päätti lisäksi hyväksyä talousarvio- ja taloussuunnitelmaehdotuksen 2024–2026 laatimisohjeet ja niihin sisältyvät kaupunkitasoisen käyttötalouden kokonaisraamin. Kaupunginhallitus päätti myös esittää valtuustolle vuoden 2022 tilinpäätöksen hyväksymistä. Tilinpäätöstä käsitellään kaupunginvaltuustossa 21.6.