Kaupunginhallitus varasi tontteja asuntotuotantoa varten

Helsingin kaupunginhallitus päätti 11. syyskuuta kokouksessaan varata tontteja eri puolilta Helsinkiä asuntotuotantoa varten. Tontteja varataan yhteensä noin 3 925 asunnon rakentamiseen arviolta 7 500 asukkaalle.
Helsingin kaupunginhallitus päätti varata tontteja yhteensä noin 3 925 asunnon rakentamiseen.  Kuva: Kari Ylitalo
Helsingin kaupunginhallitus päätti varata tontteja yhteensä noin 3 925 asunnon rakentamiseen. Kuva: Kari Ylitalo

Osa tonteista varataan Helsingin kaupungin asuntotuotannolle (Att) ja osa varataan luovutettavaksi myöhemmin erillisillä kilpailuilla tai tonttihauilla.

Vuoden 2023 tontinvarauskierroksella varattaviksi esitetään tontteja yhteensä noin 3 925 asunnon rakentamiseen noin 7 500 asukkaalle, mikä on enemmän kuin viime vuoden varausesitys (2 623 asuntoa). Asumisen ja siihen liittyvän maankäytön toteutusohjelmassa (AM-ohjelma) vuositavoitteeksi on esitetty varattaviksi tontteja 5 600 asunnon tuotantoa varten. Tämän tavoitteen saavuttaminen edellyttää, että rakentamiskelpoisten tonttien tarjonta kasvaa nykyisestä.

Yksityisille toimijoille suunnattua tonttihakua ei järjestetä vuoden 2023 aikana.

Vantaan ratikan Helsingin hankeosuus etenee valtuustoon

Kaupunginhallitus hyväksyi osaltaan Vantaan ratikan hankesuunnitelman ja hankkeen Helsingin osuuden toteuttamisen. Helsingin Mellunmäestä Vantaan Hakunilan, Tikkurilan ja Aviapoliksen kautta lentoasemalle suunnitellun pikaraitiotieyhteyden kokonaispituus on noin 19,3 kilometriä, josta noin 500 metrin rataosuus ja itäinen päätepysäkki sijoittuu Helsingin alueelle.

Vantaan ratikan Helsingin osuuden ja siihen liittyvän katuinfrastruktuurin enimmäishinta on 15 miljoonaa euroa. Lopullisen päätöksen asiasta tekee kaupunginvaltuusto.

Lausunto sosiaali- ja terveysministeriölle lastensuojelulain ja varhaiskasvatuslain muuttamisesta

Kaupunginhallitus antoi lausunnon sosiaali- ja terveysministeriölle hallituksen esityksestä laiksi lastensuojelulain ja varhaiskasvatuslain muuttamisesta. Lausunnossaan kaupunginhallitus toteaa, että Helsinki ei kannata esitettyä lastensuojelun jälkihuollon ikärajan laskua. Esitetyllä lainsäädännöllä heikennetään haavoittuvassa asemassa olevan nuoren oikeutta erityiseen suojeluun eikä sillä saavutettaisi kaavailtuja kustannussäästöjä.

Varhaiskasvatuksen järjestämisvastuun ja kustannusvastuun osalta ehdotettu lainsäädäntö vaikuttaa asianmukaiselta.

Kaikki kaupunginhallituksen päätökset ja mahdolliset äänestykset löytyvät päätöstiedotteesta. Päätöstiedote julkaistaan kaupunginhallituksen asiakirjat -sivulla.