Kaupunginorkesterin muusikot konsertoivat marraskuussa Helsingin kirjastoissa

Kamarimusiikki soi marraskuussa kuudessatoista Helsingin kirjastossa. Kaupunginorkesteri kirjastossasi -konsertteihin on vapaa pääsy.
Nainen soittaa viulua kirjastossa hyllyjen välissä.

Kamarimusiikki soi marraskuussa kuudessatoista Helsingin kirjastossa. Helsingin kaupunginorkesterin ja Helsingin kaupunginkirjaston yhteistyössä järjestämän Kaupunginorkesteri kirjastossasi -kiertueen konsertteihin on vapaa pääsy.

Kirjastokiertueen konsertit ovat noin puolen tunnin mittaisia ja kaupunginorkesterin muusikot soittavat ne pienissä kamarimusiikkikokoonpanoissa. Helsingin kaupunginorkesterin ja kaupunginkirjaston kamarimusiikkiyhteistyö sai alkunsa viime vuonna kirjaston viettäessä 160-vuotisjuhlaansa. Tapahtuma saa nyt jatkoa, ja orkesterin kirjastokiertueesta on tarkoitus tehdä vuosittainen perinne.

- Niin kaupunkilaisten kuin orkesterimme muusikoiden palaute viime vuonna oli selkeä: kirjastokonserteissa oli erityinen, lämmin tunnelma. Iloksemme voimme jatkaa näiden kohtaamisten järjestämistä joka puolella Helsinkiä. Toivon että mahdollisimman monet asukkaat löytävät nämä pienet konserttihelmet omakseen, kertoo Helsingin kaupunginorkesterin intendentti Aleksi Malmberg.

Kaupunginorkesteri kirjastossasi -kiertue alkaa maanantaina 1. marraskuuta Etelä-Haagan kirjastosta. Kiertueen viimeinen konsertti on torstaina 25.11. Oulunkylän kirjastossa. Puolisen tuntia kestävät konsertit alkavat kello 12 tai 18. Kiertue mahdollistaa sen, että laadukkaat kamarimusiikkikonsertit ovat helposti helsinkiläisten saavutettavissa omassa kotikirjastossa.   

- Kirjastot ovat ihmisille läheisiä paikkoja, joissa kirjallisuuden lisäksi kohtaa myös musiikkia ja muuta kulttuuria. Helsingin kaupunginorkesterin kamarimusiikkikiertue kirjastoissa on hieno lisä kaupunginosien elävään kulttuuritarjontaan, sanoo Helsingin kaupungin kirjastopalvelujen johtaja Katri Vänttinen.

Lisätiedot konserteista helmet.fi/kaupunginorkesterikirjastossasi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) ja Helsingin kaupunginorkesterista(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Kuva: Maarit Kytöharju — Helsingin kaupunki