Kaupunginvaltuusto hyväksyi kaavamuutokset Suurmetsään ja Herttoniemeen

Valtuuston kokouksessa keskiviikkona 11.9. käsiteltiin lisäksi valtuutettujen jättämiä aloitteita sekä yhtä ryhmäaloitetta.
Kaupunginvaltuuston äänesti illan aikana kahdesta aloitteesta. Kuva: Sakari Röyskö
Kaupunginvaltuuston äänesti illan aikana kahdesta aloitteesta. Kuva: Sakari Röyskö

Suurmetsän kaavaratkaisu mahdollistaa viisitasoisen pysäköintilaitoksen rakentamisen palvelemaan viereisellä tontilla Vantaan puolella sijaitsevia erikoiskauppoja. Kaavaratkaisu hyödyttää alueellista kehitystä kaupunginrajan molemmin puolin.

Pysäköintilaitokseen sijoitetaan liiketilaa kaupallisen palvelutarjonnan parantamiseksi ja kaupunkitilan elävöittämiseksi. Ratkaisu tuo alueelle työpaikkoja, vaikka tontilta puretaan teollisuushalli.

Hakemuksen mukaisen päivittäistavarakauppaa ja pysäköintiä yhdistävän rakennustyypin kehittäminen on Helsingin kannalta toivottavaa. Toimintojen yhdistäminen tuottaa kaupunkimaisempaa jalankulkuympäristöä, joka soveltuu erityisen hyvin esikaupunkialueille.

Herttoniemen yritysalueelle uusi liike- ja toimitilarakennus

Valtuusto hyväksyi Herttoniemen yritysaluetta koskevan kaavaratkaisun. Se koskee tonttia, joka sijaitsee Herttoniemen yritysalueella osoitteessa Puusepänkatu 11. Kaava mahdollistaa uuden liike- ja toimitilarakennuksen rakentamisen sekä tontilla sijaitsevien rakennusten purkamisen.

Kaavaratkaisu on tehty, koska voimassa olevan asemakaavan toimitilarakennusoikeus ei ole ollut houkutteleva eikä ole toteutunut. Tavoitteena on, että kaavaratkaisu edesauttaa tontin käyttöä monipuolisessa yritystoiminnassa, parantaa yritysalueen vetovoimaisuutta ja edistää mittakaavaltaan sekä käyttötarkoitukseltaan alueelle sopivaa korkealaatuista liike- ja toimitilarakentamista.

Valtuuston kokouksessa käsiteltiin lisäksi useita valtuutettujen jättämiä aloitteita sekä Vasemmistoliiton valtuustoryhmän ryhmäaloitetta kohtuuhintaisten asuntojen lisäämisestä hyväosaisilla alueilla. Keskustelu on nähtävissä tallenteena 12. syyskuuta alkaen Helsinki-kanavalla.

Kaikki kaupunginvaltuuston päätökset ja mahdolliset äänestykset löytyvät päätöstiedotteesta. Päätöstiedote julkaistaan kaupunginhallituksen asiakirjat -sivulla.