Kaupunginvaltuuston kokouksessa vuoden 2022 tilinpäätös ja arviointikertomus

Kaupunginvaltuuston kevätkauden viimeisessä kokouksessa 21. kesäkuuta käsitellään vuoden 2022 tilinpäätös ja arviointikertomus. Esityslistalla on myös muun muassa luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden sidonnaisuusilmoitukset.
Kello 16 alkavaa kaupunginvaltuuston kokousta voi seurata suorana lähetyksenä Helsinki-kanavalla tai paikan päällä kaupungintalolla. Kuva: Sakari Röyskö
Kello 16 alkavaa kaupunginvaltuuston kokousta voi seurata suorana lähetyksenä Helsinki-kanavalla tai paikan päällä kaupungintalolla. Kuva: Sakari Röyskö

Kaupungin vuoden 2022 tilinpäätös on valtuuston käsittelyssä keskiviikkona 21. kesäkuuta. Samassa kokouksessa käsiteltävänä ovat kaupungin tilintarkastajan laatima tilintarkastuskertomus vuodelta 2022 ja tarkastuslautakunnan arviointikertomus sekä arviointikertomuksesta hankitut kaupunginhallituksen ja lautakuntien lausunnot. Lisäksi valtuusto päättää kokouksessa tarkastuslautakunnan ehdotuksen perusteella vastuuvapauden myöntämisestä tilivelvollisille tilikaudelta 2022.

Kokouksessa käsitellään myös lakisääteiset luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden sidonnaisuusilmoitukset. Kuntalain mukaan kunnan luottamushenkilön ja viranhaltijan on tehtävä sidonnaisuusilmoitus johtotehtävistään sekä luottamustoimistaan elinkeinotoimintaa harjoittavissa yrityksissä ja muissa yhteisöissä, merkittävästä varallisuudestaan ja muistakin sidonnaisuuksista, joilla voi olla merkitystä luottamus- ja virkatehtävien hoitamisessa.

Sidonnaisuusilmoitukset tehdään tarkastuslautakunnalle, joka valvoo ilmoitusvelvollisuuden noudattamista ja saattaa ilmoitukset valtuuston tiedoksi vähintään kaksi kertaa vuodessa.

Kello 16 alkavaa kaupunginvaltuuston kokousta voi seurata suorana lähetyksenä Helsinki-kanavalla tai paikan päällä kaupungintalolla (sisäänkäynti Sofiankatu 3). Kokouksen voi katsoa Helsinki-kanavalta myöhemmin myös tallenteena. Keskustelua käydään lisäksi Twitterissä asiasanalla #helvaltuusto. Kaikki kaupunginvaltuuston kokouksen päätökset löytyvät päätöstiedotteesta, joka julkaistaan kaupunginvaltuuston asiakirjat-sivulla.