Behandling av bokslut och utvärderingsberättelse för 2022 vid stadsfullmäktiges sammanträde

Vid stadsfullmäktiges sista sammanträde under vårperioden den 21 juni behandlas bokslutet och utvärderingsberättelsen för 2022. På föredragningslistan finns bland annat de förtroendevaldas och tjänsteinnehavarnas redogörelser för bindningar.
Stadsfullmäktiges sammanträdessal.
Stadsfullmäktiges sammanträde börjar klockan 16 och kan följas i direktsändning på Helsingforskanalen eller på plats i stadshuset. Bild: Sakari Röyskö

Stadens bokslut 2022 behandlas i fullmäktige onsdagen den 21 juni. Vid samma sammanträde behandlas revisionsberättelsen för år 2022 som stadens revisor har tagit fram, revisionsnämndens utvärderingsberättelse och de utlåtanden som stadsstyrelsen och nämnderna gett om denna. Dessutom beslutar fullmäktige vid sammanträdet utifrån revisionsnämndens förslag om beviljandet av ansvarsfrihet för redovisningsskyldiga för räkenskapsåret 2022.

Vid sammanträdet behandlas också förtroendevaldas och tjänsteinnehavares lagstadgade redogörelser för bindningar. Enligt kommunallagen ska en kommunal förtroendevald och tjänsteinnehavare lämna en redogörelse för sina bindningar när det gäller uppgifter i ledningen för eller förtroendeuppdrag i företag och andra sammanslutningar som bedriver näringsverksamhet, för betydande förmögenhet och för andra bindningar som kan vara av betydelse vid skötseln av förtroende- och tjänsteuppdrag.

Redogörelserna för bindningar lämnas till revisionsnämnden, som övervakar att skyldigheten att redogöra för bindningar iakttas och delger fullmäktige redogörelserna minst två gånger om året.

Stadsfullmäktiges sammanträde börjar klockan 16 och kan följas i direktsändning på Helsingforskanalen eller på plats i stadshuset (ingång vid Sofiegatan 3). Sammanträdet kan också ses senare som inspelning på Helsingforskanalen. Sammanträdet diskuteras på Twitter med hashtaggen #helvaltuusto. Stadsfullmäktiges alla beslut kan läsas i beslutsmeddelandet, som publiceras på sidan med beslutsmeddelanden (på finska).